Ingång i vecka 27!

Idag har det regnat hur mycke som helst, poolen har till och med stigit för mycke av allt regn så det blir till att tömma ur den imorn..
Imorse var Lovelia och Chris här, jätte mysigt.. vi fikade m.m sen gick vi ut å gick i 1 timme, med alla vovvarna oxå fick Lovelia sova ett tag! Blev helt genomsvett var så kvavt, men gött å slänga sig i duschen sen efter.. Älsklings föräldrar kom förbi för de hade vart ner och beställt en ny bil, fick en blomma av dem, jätte fin och älskling fick en t-shirt, röd med nåt tryck på, väldigt fin oxå:)

Vi var ner förut och hyrde 2 filmer, har sett en av dem "Case 39" rekommederar jag, sevärd! Bebisen håller sig skapligt lugn idag, känns som den lagt sig långt bak igen för sparkarna är inte lika kraftiga som förut, men känner ju såklart att det finns liv därinne även om det är stillsammare!
Magen växer så det knakar, är så jädra klumpig när ja ska upp ur soffan, värker i magen då.. Även min höger ljumske har blivit knas så när ja ska sätta på mej skorna får ja sätta mej på en stol å lyfta upp benet....

Imorn åker vi till sommarstugan:) ska bli sååå mysigt, hoppas vädret blir bra på lördagen, så man kan sitta nere på soldäcket vid vattnet, vore inga fel.. In till stan ska vi en sväng i alla fall och fika...

Hoppas alla har det bra...

Kramar!

Hej på er!!

Semester är väl underbart...
Bebisen sparkar för fullt sen i fredags när vi var i älsklings stuga... även första gånhen Andreas kunde lägga handen på och känna bebisen sparka, helt underbart.. Har haft ont i magen i 2 dar nu och då är den lite lugnare men ändå kraftigare än förut när ja inte kände något när ja hade ont..
Har varit till grannen å fyndat bebiskläder, madrass till spjälsängen å täcke ( nytvättat å inte ett märke på dem) för 700:-..
Brorsans tjej ringde¨å fråga om vi vill köpa deras emmaljunga nitro city vagn, så det ska vi göra... fanns ingen liggdel till den så det fynda vi på blocket för 200:- perfekt! Den skulle ha kostat 1200-1300 kr att köpa till annars.

Igår var ingen roliga dag... var och gjorde ad/hd röntgen på Toya, ett måste om du vill avla och använda hunden... även bra för kenneln så de ser hur resultatet blivit på varje kull. Vänsterarmåge fram såg inte alls bra ut, mycke pålagring, även höger fram var det lite pålagring, höfterna trodde hon inte skulle dömas ut, för de såg bra ut... Det är ju inte veterinären som ger slutgiltiga beskedet utan det får ja från skk. Så det känns inte roligt, huvudsaken nu är att hon inte får ont i framtiden och hon är min ögonsten vilket fall som helst hur det än blir på slutgiltiga beskedet, utställning å ta kull får bli på nån hund i min framtid, Poppan är mammas älskling, men såklart vill man att de ska vara fria så de inte får ont i framtiden så nu får man göra det bästa av situationen, mammas älskling har ju fått en flytväst som vi ska ta med till min stuga i helgen, hon simma jätte bra med den i Andreas stuga, annars utan flyväst får hon som panik så då simmar hon med frambenen jätte högt å bakbenen försvinner i vattnet... bra start att börja träna på, bra för höfter å leder!

Idag kommer Frekk och ska vara här tills på fredag!

Ha det så gott...
Kram!

Vecka 26!

Orkar inte skriva är både förbannad och ledsen,,, återkommer imorn lr nåt!

Kram!

Puh....

ja, idag spänner och drar det i magen, precis vid naveln och ut på sidorna, nästan som träningsvärk, även neråt där äggstockarna satt förut innan de började flytta sig uppåt... men men...

Har även fått svar från försäkringskassan angående att ja skulle behöva jobba halvtid 2 månader innan det är dags.. att de ej har beviljat det??? De anser att min arbetsförmåga inte är minst nedsatt en fjärdedel... så nu jävlar ska ja strida,,, vart är folket födda som sitter där och beslutar såååå mycke dumt...? Även min kassachef har skrivit ett långt utlåtande om varför det inte är lämpligt att ja jobbar så långa pass..... men tydligen är det inga problem!!

Bebisen har känts med starka buffar ca 3 gånger idag, och då har det vart kraftigare än förr, skvatt till och med till när "sparken" kom:)

Sov sött////LOUISE

Tjock och klumpig....

ja, så precis känner ja mej... Känns som ja vaggar fram, och när ja är på jobbet så tappar ja precis allt på golvet bara för det är så gött att böja sig ner hela tiden;)
Bebisen skiner med sin frånvaro, ja känner nästan ingenting... jo, när ja satt i kassan idag så höll den på en stund fast det känns att den ligger långt bak för det är som små buffar... längtar tills ja känner ordentligt så ja slipper gå och tänka på det hela tiden, är nog helt normalt att tänka så, alla skulle väl bli oroliga från att känna mycke till nästan ingenting?

Imorn är det dags att ring om höft och armbågsröntgen till min lilla tuss.. längtar tills det är gjort och ja fått svaren så ja vet att allt är bra, hoppas innerligt att hon är fel fri... Den 28 juli ska ja även på utställningskurs med henne, ska bli sååå kul, längtar verkligen! Och ska även till Ransäter och titta på utställnig helgen efter det... roligt!

På fredag åker vi till älsklings stuga över natten.. hans mamma och pappa ska även vara där så det blir mysigt, sen är det dags för Lovelias 1 års kalas på lördag, blir kuligt det!



Ha en underbar kväll!!

Puss och kram!!

Sååå sliten!!



Ikväll har min yngsta bror vart med mej och gått i skogen med vovvarna.. Men ja va helt färdig, känns som benen väger bly och att magen ska spricka, helt otroligt... Har sovit på soffan ett tag nu innan mamma ringde från Stockholm.. De är där för min kusin gifter sig imorn, så då åkte de dit idag.. De skulle träffa några bekanta som hade åkt dit ikväll för att gå ut på stan med dem och äta middag.. Det var jätte varmt och skönt sa mamma, så de får nog en mysig kväll! Hoppas ja kan sova hela natten idag... kör ac:n i bött här i vardagsrummet också har ja tryckt i mej dumle!!


Puss på er!

Vecka 25 var det ja!!!!

Återigen en dötrött människa som skriver... vet inte vad det blivit med mej på nätterna men ingen sömn nästan överhuvudtaget... Såg på sfkanalen inatt, Jägarna så då blev ja helt fast i den, somna kanske 04.00 igen och upp 06.30... vart en trött dag på jobbet...

Älskling ska ut och fiska med grannen så det blir en ensam kväll för mej... orkar inte följa med för ja ska ju upp och jobba vid 07.00 till morronen, så ja får ta en promenix med vovvarna och sen slänga mej i sängen, blir bra det!

Har känt bäbi lite mer idag, inatt kände ja en del fast det känns att den är lite längre bak i ryggen för det är inte lika påtagligt... magen spränger på mej som bara den, andfådd för minsta lilla och överlycklig när solen inte lyser för ja håller på att dö av värmen...

Hoppas alla får en skön fredagskväll..

Kram kram

Barnmorske besök!

Japp idag klockan 15.30 var ja hos barnmorskan.. regnet bara välde ner när ja gick från bilen så ja blev lagomt blöt innan.. Ja berätta för henne att det var ett tag sen ja kände mycke från bebisen, att det bara kan komma nån buff per dag.. Så ja fick lägga mej på sängen för att lyssna på hjärtat på bebisen... För första gången hade hon svårt att hitta den, hjälp va nervös ja blev då.. men till slut hörde vi hjärtslag på långt håll. Hon förklara för mej att bebisen låg långt bak, med sin rygg mot min ryggrad, också gick hon å kolla i journal hur min moderkaka låg ( det visste ja ju i och försig redan) å den ligger i framvägg och då kan det vara svårare att känna hårda buffar från bebisen än.. Så nu är ja skapligt lugn.. nu vet ja att bebisen ligger långt bak och att det inte är så konstigt att ja inte känner mycke då..

Vi mätte även magen igen fast det var bara en vecka sen vi gjorde det... hela 1 cm hade den växt i sf-mått på 1 vecka, så denna vecka mätte det 24 centimeter ( från blygdbenet till ovanför naveln alltså så mycke livmodern växt) och bebisens hjärtslag låg på 143 slag per minut.. Mitt blodtryck låg bra till, ja har ju lite högt övertryck men det tror ja att ja alltid haft.. 130/60.

Gisela var här innan och hälsa på mej.. vi drack kaffe och åt glass och kanellängd.. gott dä! Hon är också gravid... är i vecka 15 så hon ligger precis 10 veckor efter mej.. Allt var bra med henne förutom att hon är vrålhungrig hela tiden, men det hör väl till!!

Nu ser ja på " mysErnst" på fyran...
Hoppas alla haft en bra kväll och dag såklart....

Kram

Toya bara ÄLSKAR poolen!









Mammas glass är inga fel heller, väldigt sugen är jag..



Satt och kolla igenom lite bilder som ja har på datorn och insåg va stor Lovelia hade blivit sen i vintras, går ju jätte fort ju!



Min älskade lillebror...



Ha en bra dag!
Puss!

Vecka 24 sista kvällen!

Gud va fort det går måste ja säga... imorn är det sista dagen som vecka 24 och på fredag går ja in i vecka 25... oj blir nästan överraskad vad fort det faktiskt går... Idag jobba ja till 21.30, men det var så lite folk så vi var klara och utstämplade vid 21.15, helt otroligt!!

Marcus var här när ja kom hem, han hade doppat sig i poolen och tagit in vovvarna..
Min katt Rocky är allt för rolig, han har som standard att kliva och lägga sig i ansiktet direkt han kommer upp på en...





Det är sååå gott tycker han...
Imorn är ja ledig, men har 1000 grejar att göra ändå..  Ska storstäda hos min farbror, ta blodprov, till barnmorskan, sätta in pengar på banken, träffa Gisela om tid finns som ja hoppas på! Också kommer min älskling hem och då ska vi äta kräftor som ja köpt idag, är såå sugen på det...

Sov sött alla!!
Pussar, jag och djuren...


Toya springer och drar i pinnar när vi e ute och går.. kasta med mej då?

Karin! Tänk när du får en sån här tuss!!!

Klicka för att se nästa bild

Sliten...

Magen är inte på topp igen, hade ont igår kväll och har det även nu, trycker i huvudet på mej också, känns som jag har noll ork! Men jobbar som sagt bara 12-21.30 idag så det är väl lugnt;)
Jag får en väldig smärta i höger ljumske när ja böjer mej och ska typ knyta skorna eller plocka upp något, förändras väl mycke nu anar ja..
Inatt sov ja bättre, vakna bara en gång och var upp på toan, sen somna ja faktiskt om nästan direkt, hade stängt av tv:n fast ja inte visste om det själv, så ja var väl helt borta.
Älskling är ute på blocket mycke för vi är sugna på att köpa en båt så vi kan åka ut och fiska och må gött, hoppas han finner en lämplig snart, vi bor ju så nära klarälven så det vore perfekt!
Vårat uterum börjar även ta form nu, vi har beställt till en mittmodul och en fåtölj till soffan för det blev lite klenare än vi tänkt, så sen blir det nog super... Som ni ser har ja köpt jätte färgglada kuddar, men det piffa faktiskt upp och gjorde det hemtrevligt, var lite osäker först...



Ska köpa en matta också + jag har 2 pedistaler från ikea till katterna på varsin sida av soffan med röda puffar på.. De ligger ju gärna i soffan och det blir ju så hårigt, det är därför ja lagt ut filtarna, så får man plocka bort dem när man ska sitta där.. Brorsan och jag satt och åt paj å drack kaffe där igår när det åska och regna, jätte mysigt!! Han var nämligen hemma hos oss å träna i garaget när ja kom hem, så då gick vi in å satte oss när regnet drog igång...
Bebisen är mindre aktiv än den var för några dar sen, känner nån stark buff in emellan men inget speciellt, ska ju som sagt till barnmorskan imorn, behöll den tiden fast ja var där förra veckan, så då får ja lyssna på bäbi igen:) och höra om den växt bra... ska även ta ett blodprov på möran som hon ville ja skulle göra innan..

Nej nu ska ja titta lite på internet...
Puss!

Bäbikläder...

Nu kommer lite bilder på bebiskläder...
Fick dessa underbara kläder av min underbara vän Karin, så go!





Kommer använda dessa mycket och väl, tack så hemskt mycke Karin:)

Älskling var ju iväg på Powermeet i helgen och han hade köpt med dessa, blev så gla att han tänkte på bebisen när han var där...



Också underbara kläder!
Nu har ja precis slängt mej i sängen, mamma och jag har vart ute och gått med Poppisarna.. Ja håller på att dö av värmeslag bara.. Händerna och fötterna spränger på mej, känns som de ska brinna upp, det släpper ju inte heller:( Tur ja inte var höggravid nu, räcker gott och väl med min mage känner ja för det spränger, den är jätte hård och stor måste ja säga.. nu behöver den inte bli större...
Fick mat hos mamma och pappa förut blomkålsstuvning och potatis med kassler, gissa om det var gott, nu blev ja hungrig oxå när ja skrev det... tänk om ja hade ett fat i kylen nu, vore inga fel... Trött är ja som bara den, sover ju så dåligt... lyckades somna en halv timme på soffan förut, men det ringer ju alltid så man hinner inte sova färdigt, är kanske bra för annars hade ja kanske vaknat gör sent..
I lördags var mamma, pappa, jag och Lovelia på Ikea för ja skulle köpa en spjälsäng på rea.. Blev en cremèvit för 299:- jätte fin också köpte ja ett påslakanset som ja tittat på flera gånger blir nog fint i bäbisängen.. Handla i och försig massor för ja brände 1300:-, tyckte mycke var så billigt,, men det var behövliga saker...
Fasters älskling var ju som sagt med, satt och grejade i kundvagnen....





Sov sött...
Puss!!

Dessa jobbiga nätter...

Usch va tråkigt det är att sova nästan ingenting på nätterna.... tog ut sin rätt igår när ja jobba för ja var såååå sömnig hela tiden, kändes som ja inte sovit en blund på flera dar.
Världens goaste och underbaraste Karin kom med ett paket till mej på jobbet igår, med 2 ursöta lundemyr underbyxor till bebisen med tryck där det stod gullunge på ena och älskling på andra och ett par svarta sparkbyxor med en stor röd stjärna på rumpan... Jag blev såå överlycklig känns som ja inte kunde tacka tillräckligt... men blir lunch nån dag till dej Karin:) Hur fina som helst var de, ska lägga ut bilder på dem ikväll:)

Idag jobbar ja 8-15 ett perfekt pass, lagomt långt, sen blir det hem till mammas älsklingar, ska gå med dem i skogen idag tror ja, först ska ja sova lite middag när ja kommer hem för det har inte blivit många timmar dessa dagar och känns att ja bara blir på dåligt humör och det är inge roligt!



 

Såhär trött är Hobbe på möran,, sötnosen!

Idag ska ja inhandla kräftor som ja såg vi hade fått på jobbet, är så sugen på det, så torsdag när älskling kommer hem blir det kräftor:)

Puss

Älskling hemma!

Vakna vid 08.30 imorse endast sovit 3 timmar, somna ca 04.30, det var i alla fall då ja kolla på klockan sista gången.. Var ute och gick med hundarna vid 02.30 för ja inte kunde sova och slängde ner lite hö, tur ingen såg mej när ja va upp på loftet för då hade de nog trott ja blivit knäpp eller nåt! Gick bort och väckte mamma och pappa på möran, otroligt bakfulla var dom, vuxet folk;) tog mej lite frukost där och sen följde de med mej hem och la sig bak vid poolen och sola... Jag intog skuggan var sååå varmt och kvavt... Niklas kom och hämta Frekk efter 12.00, vi drack kaffe och satt å töla, fick en blomma som tack för hjälpen, jätte fin, passa perfekt i uterummet med våra nya kuddar.. Chris, Zandra och Lovelia kom oxå, Lovelia fick bada med pappa jätte skönt var det tyckte hon... rös lite i henne men när pappa doppa henne skratta hon!

Vid 16.00 idag kom älskling hem igen... med sig hade han de 2 pyttesmå bodisarna, hur fina som helst! Ja hade gjort köttfärssås och spagetti som ja blev hur sugen som helst på....men ingen av oss orka äta nåt speciellt.. så det fick bli kvällsmaten! Låg och kände på magen förut när ja låg i solsängen, då märkte ja att det var stenhårt på högersida av magen och inget på vänster... mamma sa att det är så man känner bebisen så förmodligen låg den med ryggen där, och nu efter ja duschat hade den flyttat sig till vänster sida.. gissa om det är mysigt att känna och äntligen förstå att det lilla livet verkligen finns.. Märkte även att det kom vätska ur brösten, pytte pytte liten droppe, blev helt förskräckt först... va händer med min kropp... är sååå mycke nya intryck att ta in nu...

Nu imorse fick pappas vän i Stockholm en dotter, en Amanda.. Det var de ja skrev om när ja höll på med sprutorna som hade lyckats bli gravida med hjälp av ivf.. 30 timmar hade förlossningen tagit och slutade med ett kejsarsnitt.. stackars dem, måste vart kämpigt som bara den, de hade även gått över en vecka.

Nej nu ska ja hänga upp mina arbetsbyxor som ja har i tvättmaskinen, imorn är det jobb 10-18, jihoo och 2 veckor kvar till semestern:)

Ska även på kurs med Toya den 28juli vid I 2 för att lära mej hur man ställer ut hund... får lära mej hur ja ska göra så ja kan åka iväg själv... ska även ringa och beställa tid för höftleds och armbågsröntgen på henne som man helst ska göra efter 1 års ålder, se så inga pålagringar förekommer eller fel överhuvudtaget...

Ha en underbar dag i mörn...
Puss!

Min väg till en bebis!

Det var ju som sagt inte bara att skaffa barn.....

Började sommaren -09 med att knapra dessa tabletter efter äggledarspolningen som tyvärr inte hjälpte mej ett dugg.. endast ett hemskt humör på kuppen tyvärr...
Hormoner var det, använde de i 4 månader, ska stimulera ägglossningen:



Emellan här massa clearblueägglossningstester så ja höll på att bli stollig, visade ju alltid positivt att ja hade det vissa dar varje månad, men inte hjälpte det...

Började min ivf behandling med synarela som gör att man "stängs av" med ett fint ord... kommer i klimakteriet, allting slutar att fungera.... otroligt dåligt mådde ja av denna spray, vet inte om ja någonsin vill uppleva det igen.. Har nog aldrig vart så arg och lättirriterad och ledsen på samma gång.. Höll på med denna i drygt 30 dar sen var ja på ultraljud där Arne konstatera att ja va nedreglerad...



När ja väl va det fick ja börja med de underbara sprutorna gonal-f som stimulera mina äggblåsor så de växte och blev flera och större än vanligt, och gissa om det kändes.. i slutet var magen utsprängd i bött... men det var det värt!



Efter äggåterföringen som resulterade i 1 ägg som klarade sig till 5 dagen av 5 möjliga, så fick jag använda vagiatorer som gjorde att livmodern skulle behålla det bättre.. kan inte riktigt förklara, men ni förstår nog.. Och Trombyl en liten hjärtformad tablett som ökade blodgenomströmningen i livmodern..




Och tänk va bra det blev.. resultatet blir en bebis 3 november 2010 och ingen kan vara lyckligare än ja:)

Puss

Dom små!

Jaha då var det kvällen igen.... har gått och lagt mej ovanligt tidigt, men är så trött på allt just nu ledsen som bara den och orkar inte med mej själv för tillfället... känner mej dretful, tjock, klumpig, allmänt oattraktiv och ensam i bött... känns som ja är själv jämt... har träffat Andreas 2 dar denna vecka, mycke givande....... tror att det den utlösande faktorn var att han inte ringde nåt igår kväll, ringde 14.00 idag och sa att han somna... så roligt när man ligger hemma själv och bara väntar på det enda samtalet som känns viktigt också blir det inget förrens dan därpå och vid 14.00!!!!!!!!!!! Tror inte han skulle uppskatta det alls heller om det var ombytta roller, vilket han vet aldrig händer för ja e inte sån som person som tycker om att dra iväg  med massa tjejer och festa en hel helg utan han, vet inte riktigt va ja skulle få ut av det ärligt talat, kan gå ut en kväll i stan räcker gått och väl för mej! Men men vi är olika och ja är väl väldigt känslig just nu och mår almänt piss så det är säkert bättre imorn, önskar att ja somna direkt och vakna till morronen vid 08.00 pigg å gla!

Några har i alla fall förgyllt min dag och mamma och pappa såklart som var med mej till ikea... Älskar er!

Toya Älskling:



Frekk och Toya:







Toya njuter vid poolen:



Mammas lunch:



Och såklart fick mina älsklingar slutet på melonen, jätte gott:)







Blev bara lite söligt men va gör det;)
Frekk trodde nog inte ja va klok när ja försökte ge han en melonskiva, inte alls gott!

Hoppas alla haft en underbar dag med mycke sol och bad.. Ja låg ca 3 timmar bak vid poolen och under de timmarna bada ja 5 gånger... mycke skönt!
Magen är inge vidare än tyvärr men lär nog dröja tror ja.... i morse trodde jag att ja skulle få ställa in ikea för ja var sååå illamående och yr, inge vidare...

Sov sött..
Puss!

Känner mej ensam....

Tomt som mitt i natten är det..... nu känner ja mej liten och själv.. fast ja har 3 poppisar precis bredvid mej, så saknar ja min älskling.. är ju så långt kvar tills söndag och hur ofta längtar man till söndag som ja gör nu.... aldrig typ!
Har vart hos mamma och pappa och grillat, pappa hade köpt en jätte stor marsipan till mej från torget idag... ett kaktusfikon skulle det föreställa fast han trodde det var en nyckelpiga:) fick mej ett gott skratt kan ja lova, å om det va gott.....

Något bättre i magen just nu men vågar inte riktigt ropa hej än.... bebisen håller sig lugn men börjar säkert snart för nu har ja lagt mej i sängen.. Har läst att nu kan man börja se sparkarna utanpå magen, eller not.. inte här i alla fall... tycker den är väldigt livlig men inga sådana hårda sparkar här än... Satt en stund bak vid poolen förut, var lagom värme också tog ja årets första dopp i poolen:) observera att ja ligger sist med att hoppa i där av alla... ja är inte så gla i att bada, men var faktiskt skönt.. Tog massa fina kort på Toya vid poolen men såklart så är sladden till mobilen spårlöst borta, så ja kan inte lägga över dem:(..

Ser på " Walk the Line " på 3:an, en av de bättre filmerna ja någonsin sett.. har väl i och försig sett den ett x-antal gånger förut, men är så mycke bra musik så den är värd att titta på igen! Imorn fyller min farbror år så då blir det smörgåstårta där på eftermiddagen, ska bli gott! Sen är det den årliga brännbollsfesten på gården bredvid oss, kan ju bara säga att ja var något full förra året när ja var där, minns typ noll.. eller jo det gör ja väl, lite luckor här och där vet att ja stått och dansat själv där bland folket... men gud så hemskt... helt slut i huvudet... Fårse om ja orkar gå bort dit imorn är ju inge vidare pigg än tyvärr så det blir nog till att gå hem till poppisarna och mysa..

Hoppas alla haft en bra kväll....
Kram!

Kan inte sova...

Ännu en natt "utan" sömn, blir så trött på mej själv att ja inte kan sova ordentligt...
Igår kom Frekk hit... han är ju så söt och go, går jätte bra ihop med båda mina så det märks inte att ja har 3 hundar nu, Matilda surar väl lite in emellan men inga problem,,, Han sov bra inatt fast han aldrig varit här. Ja gick upp nu vid 04.45 för ja orkar inte ligga kvar, magen gör uppror och blåsan spränger så det går inte att hålla sig här, ja har aldrig varit kissnödig på det sättet förut så det märks väldig skillnad för det går inte att ligga kvar en stund..
Mina katter är då inte fega, de tryckte in Frekk i ett hörn igår så ja fick ta ut dem, inte ett dugg rädda, de "skyddar" sitt hus, tror inte de gör nåt men synd om han, blev ju helt förskräckt...

Nu väntar ja på Marcus som ska stanna till här och äta frukost innan han åker hem å lägger sig, han delar nämligen ut post på möran, kör runt där i sin postbil:) go han...
För mej blir det en dag hemma igen, gulliga Cissi ringde igår och fråga hur det va med mej, så snällt, skönt med folk som bryr sig... så det blir lugna promenader med vovvarna och soffan..
Ska ta kort på dem sen så får ni se.
Bebis sparkar på mej nu, inte så mycke men knuffar in emellan, mysigt värre!

Ha en underbar dag...
Kramar!

Ac/Dc Body!

Min älskling ringde förut och berättade att han köpt en body till bebisen.. En svart med trycket Ac/Dc på.. ja har letat efter en och nu fann han en som han köpte för 200:-, så go. Blev så gla när han sa att han hade handlat en sak till bebisen.. trodde ja inte!
Nu ser ja på Mannen som talar med hundar, mycke lärorikt!

Puss!

Ja vann!!!!!

Ja vann dem för 90:- och frakt 22:-... tror dom blir skitbra, passar ju både pojk eller tjej!

Mjuka bruna trikåbyxor till nykomling bl a pop stl 62resp 56 söta va?

Pöss..............

Nu är vecka 23 klar!

Måste säga att det går i rasande fart, vet inte vart veckorna tar vägen..... Nu har vi redan kommit igenom vecka 23 och går nu in i vecka 24, helt otroligt! Inatt när ja inte kunde sova var ja ut på tradera och kollade på barnkläder, har ju intalat mej att jag ska kunna hålla mej att köpa nåt till bebisen till precis innan den ska komma, men nu är ja helt plötsligt med och budar på 3 olika klädesplagg i storlek 50/56.. Det är 2 par byxor från polarn och pyret i brun-vitt, ja har lagt 100:- som maxbud, 2 par huvtröjor med öron på huvan, svart-vit och en grön-vit maxbud 100:-, och en till huvtröja i beigt med får på fickorna och öron maxbud 40:-..... så vi får se hur det går, byxorna går ut om ca 30 minuter så då vet ja om ja får dem:)


Idag kommer vovven som ska bo hos oss till på lördag, blir roligt för mina tjejer att få hit en kille:) spännande att se hur Matilda blir hon är ju rätt så dominant så hon kan vara hård i början, men inte så hon e dum, men vill gärna försvara lillpoppan... Blir nog bra!


Idag är det genommulet ute, är faktiskt riktigt skönt för mej, inge roligt när man inte är på topp också är det tryckande värme, så nu njuter jag faktiskt! Ligger här i soffan med altandörren uppe och tittar ut över gärdet kan inte bli bättre!


Bebisen håller sig lugn i mage just nu, blev inge livat i morse för ja hade ont så då är det precis som den håller sig lugnare... men ska se om ja kan vila lite nu för ja somna inte förrens 02.00 i natt och sen va ja vaken från och till efter det..


Ha en skön dag!

Kram!


Sovgunga Nummer 2!

Funderar på kanske en sådan här i stället, faktiskt riktigt mysig... Och endast till priset av 799:- istället för 1799:- för den andra ja kollat på...

Ja vet inte vad det är för fel på min dator för det går inte att kopiera från en sida och lägga in, guuuuud va trött ja blir,, måste sätta mej vid Andreas dator för att det ska fungera och det orkar ja inte nu för ja har gått och lagt mej, så ni får snällt gå in och titta på deras hemsida om ni skulle vara intresserade www.livinginabox.nu

Nu ringde han precis ifrån Västerås, Powermeet... låter som han är världens raggare men det är han INTE.. han är nog ute efter festandet och titta på bilarna.. skojigt värre! Han var trött sa han å det är väl inte så konstigt när man hållt igång hela dagen, så han skulle gå och lägga sig i deras 3 manna husvagn.. Saknar min tusse, hoppas han har kul!

Ligger här och känner bebisens rörelser lite från och till, är spännande att lägga sig på kvällen nu för då händer det så mycke i magen, man varvar ju ner så man kanske känner bättre för det, ja vet inte.. Den är i alla fall väldigt aktiv på kvällen och morronen. Inatt hoppas och ber jag att ja ska få sova ordentligt, har inte gjort det på hur länge som helst.. visst nu när ja vart hemma några dar så har ja även lyckats somna på dagen och det är gött!

Låg i soffan förut och kände på min mage, då kom jag att tänka på mina tankar under tiden vi försökte bli gravida, jag trodde ALDRIG jag skulle få uppleva att ha en bebismage och få känna något liv i mej någonsin, jag trodde inte det skulle kunna hända, och nu är jag så överlycklig för att jag verkligen fick uppleva det, tänk vad många som håller på och försöker, även med provrör och det inte tar sig, besvikelse gång på gång, tycker det är så hemskt, för ja vet inte hur ja skulle överlevt om ja inte lyckats, det var så viktigt för mej och det enda ja tänkte på dygnet runt.. Så ja och min älskling är verkligen lyckligt lottade att vi fick vara med om det här tillsammans och skapa en liten person som verkligen är jag och han.. kan inte beskriva i ord va gla jag är:)

Hoppas alla mår bra...
Kramar och godnatt!

Trött, trött, trött!

Oj, va sliten ja känner mej, magen värker fortfarande så det är nog därför ja blir sleten.. Känner faktiskt bebisen inemellan, kommer några starka sparkar emellanåt, och det känns skönt att känna. Mest aktiv har den varit på morronen och på kvällen när ja lagt mej i soffan, men nu känner ja mer och mer även på dagen..
Ligger på soffan i skuggan vid poolen, fläktar skönt här orkar inte med solen, men skönt med frisk luft i alla fall... Till helgen ska ja faktiskt åka till ikea och kolla på spjälsäng, har hört ryktas att det är rea på dem....

Puss!

Veckan som går...

Detta händer under vecka 23:

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.
Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen “på riktigt”, istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små “skutt” i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Om fostret föds nu finns det en liten chans att det överlever med kvalificerad experthjälp och chansen för överlevnad ökar nu för varje dag.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.

......................................................................................................................................................................

Här mår man fortfarande dåligt tyvärr, speciellt när ja är uppe och rör på mej... men får vara uppe i perioder för jag kan ju lägga mej flera gånger under dagen nu när ja är hemma, hoppas hoppas att det släpper snarast....

Ha det så bra!

Tack Karin för din hälsning igår, det värmer gumman... Puss på dej!

Kramar!

Allt gick "bra"

Nu har ja varit hos barnmorskan... Urinprovet visade ingenting allt såg jätte bra ut,,, phu:) Sen kände hon på min mage, livmodern var väldigt spänd och hon ana att alla värkar kommer ifrån sammandragningar ( som är normalt i viss dos i början) och att det växer nog väldigt mycke för mej nu, det är det ja känner när det spänner och drar i magen... Har även haft som "stopp! uppe i halsen, precis som man vill rapa men det går inte utan det känns som man ska spy... ( roliga detaljer) sura uppstötningar av bara den, har ja aldrig vart med om nån gång, men det kunde visst bli så också.. ja har ju klarat mej med väldigt lindriga graviditetssymptom annars, men det är man väl värd när man gått igenom allt annat innan med sprutor och nedreglering otroligt psykiskt + fysiskt påfrestande, med all skit man fick ta då när man nästan inte stod ut, det var inte heller en lätt pärs att "bara bli gravid", men det är det tydligen inte många som tänker på nu när man har det så "lätt"!
Det lyssnades även på hjärtljuden på bebisen och allt lät jätte fint,, tror hon skrev 140 slag i minuten denna gång förra gången var det 150 eller 155 kommer inte riktigt ihåg men det stämde jätte fint! Den rörde sig väldigt mycke och sparkade hördes det i monitorn... Det har vart så otrevligt de här dagarna från att känna jätte mycke innan ja fick ont till att nästan inte känna något så det är klart man blir orolig.. Annars har ja känt rörelser och sparkar och det var först i morse som ja ana att det va nåt där men ja e inte helt säker, kunde lika väl vart tarmarna. Hon tyckte ja skulle va hemma några dar, så ja är sjukskriven tills torsdag fårse hur ja mår på torsdag eftermiddag annars får ja bli hemma fredag oxå, men ligger inte gärna hemma för det är såååå töligt!

Älskling är påväg hem nu, han ska ju på powermeet i möra så det blir nog hålligång för han, de åker till förmiddagen.. så nu blir ja själv ända till söndag... stackars mej! Måste tyvärr ner till ica och inhandla nåt att äta är tvär tomt i kylen, mindre kul!

Må gott!
Kram Louise och Poppisarna!

Barnmorskan 14.15....

ja, nu har ja fått tid hos barnmorskan vid 14.15 för att lämna urinprov och träffa henne.. hon tyckte inte det lät bra att ja hade ont, vet ju som sagt inte om det är magen som spökar eller va dä e.. är sååå jobbigt är ja blir sämre när ja e uppe och går.. men ska alla fall ta en lugn promenix med vovvarna sen när ja kommer hem, få lite luft och röra lite på mej.. Nu är ja jätte nervös va hon ska säga, mycke tankar i mitt huvud, säkert är det inget att vara orolig för men känns jobbigt ändå...

Hörs sen..
Puss!

Hemmavid!

Jaha, blir hemma idag också,,, har vart vaken 1000 gånger i natt för det är inge bra i magen,, blir sååå rädd, känner bebisen mindre också så det är väldigt olustigt.. försökte ringa barnmorskan igår men fick inge svar fast ja ringde flera gånger, så hon har telefontid idag mellan 11-12 och då måste ja komma fram så jag får komma dit.. Gud vilken jobbig känsla ja har i kroppen nu, vill inte att nåt går fel:( Känner mej så dum för att vara hemma från jobbet, men detta känns betydligt viktigare just nu, måste ju först bli bra och konstaterat att bebisen mår bra...

Hoppas alla får en bra dag.

Kram!

Klockan 05.49 Poppas 1 års-dag!

Nu har min älskade man åkt till jobbe och eftersom ja inte mår nåt vidare har ja vart vaken ett x-antal timmar från och till, så ja steg upp med han! Min älskade Toya fyller 1 år idag och det ska firas med badning, leka med Benjamin och massa godis... Ja hade köpt med mej 3 stora ben till hennes syskon igår som de fick när vi var där och hämta hö, de blev så nöjda. Toyas systrar var så små mot henne, gud vilken skillnad på hur de hade växt, ja har ju inte sett dem på ca 2 månader och det hade hänt jätte mycke! Men likheter finns det, en av dem ser precis ut som Toya fast hon är lite ljusare och det var henne vi valde först, men efter ett par veckor bytte vi till den lilla ulltussen vi har nu, är så svårt att se vem av dem som man faller för när de bara är ett par veckor eftersom då är de så lika. Hennes bror var helt underbar sååå fin.. vi ville ju ha en hane men det blev bara en och den skulle hon behålla eftersom det var den sista kullen på en av hennes avelstikar, så det fanns en mening med att Toya skulle komma till oss och det är ja såååå lycklig för!

Ja mår som sagt inge vidare, magen värker men eftersom ja har problem med den så tror ja det beror på det men ändå känns det olustigt när man har en bebis i magen när man har ont.. även en del illamående.. Mår ja inge bättre sen när barnmorskan har telefontid så ringer ja till henne, så kanske ja kan få komma dit och bli lite lugnare om hon kan kolla att allt står rätt till... Mår endast bra när ja ligger ner, när ja börjar röra mej kör det igång igen... :(

Igår var Andreas föräldrar här när ja kom hem, de hade vart och hämtat sina möbler som de hade beställt på sommarlagret i mitten av april och fick dem inte förrens nu, så de var måttligt glada.. våra beställde vi 1 maj och när vi ringde dit förra veckan hade halva soffan kommit och den andra delen skulle komma i slutet på juli... så det blev avbeställning på stört och ja råder alla som läser detta att inte köpa något på sommarlagret som måste beställas för de håller aldrig vad de säger.. 2 veckor skulle det ta för oss att få utemöblerna,, mmm lr hur! Samma sak hände när ja beställde vår tv bänk 3 månader innan vi flytta in i huset.. inte fick ja dem, 17 veckor längre än vad de hade sagt fick ja den, vad nöjd man blir då... men nu trodde ja såklart att när de gjort reklam för utemöbler sen i våras så kan det väl inte ta så lång tid,,, tji fick ja för det! Jo till saken, då hade de hästkärran med sig så de följde med oss och körde höet 2 vändor, Andreas, svärfar och min bror Marcus fick lasta så stod ja och svärmor bredvid, kände mej jätte lat men tror inte det är så smart att lyfta massa när ja inte mår så bra, men det gick smidigt, blev ca 90 bal så vi hämtar mer vid nästa körd är det tänk och fyller upp för vintern.

Vi har nu tagit sammanlagt 7 möss, inte konstigt att det var skit och piss överallt i skåpet.. så snart har vi utrotat de små rackarna:) Min dag kommer bli väldigt lugn, träffar säkert pappa sen en stund, måndagar är inte min toppdag, blir lite orolig i min kropp då, vet inte varför men det släpper bara ja inte behöver va själv... Hoppas ja kommer känna bebisen mycke nu på möran då vet ja i alla fall att den mår bra...

Ha det gott..
Kram

Nu kastar ja in...

Ja nu går ja å lägger mej,, klockan är snart 23.00 och Andreas ringde precis och sa att han följer med de andra in till stan... så då var det ingen idè att sitta uppe längre kände ja... inte för ja tror att ja kommer somna för det är sååå varmt och ja mår inge vidare, men tv i sovrummet är inge fel och även skönt att ta med sig datorn en sväng..

Här är min lille...




Och mammas Största Älskling:)



Och Tilda som tigger av sin mormor i köket i stugan...



Pappa och mamma har besök hos sig ikväll, annars hade ja tänkt mej gå dit en sväng och fördriva tiden lite, legat på soffan där en stund... men men så är det. Tycker det är jobbigt att ha ont i magen och inte må bra, tänk om bebisen i mår bra av det,, men vill inte ringa i onödan för det är säkert bara samma problem som ja brukar ha.... Har fått väldiga problem med sura uppstötningar på sista tiden, känns som nåt sitter fast uppe i halsen in emellan, skit äckligt är det! Imorn har ja ställt klockan på 08.00 får se hur pigg ja e då..

Sov sött..
Puss!



Sparkande bebis!

Ja det är just vad det är... speciellt i morse när ja mådde som sämst, höll på som bara den och nu när det börjar bli kvällen så har den satt igång igen, har faktiskt vant mej lite vid de där buffarna nu... var inte som i förrgår när ja nästan blev rädd när ja kände första rörelsen... Ja tror det är en liten tjej ja har i magen,, när ja satt och tänkte på vad som först dyker upp och vad ja oftast tänker på så är det en tjej... en Svea! Mamma älskar det namnet... Not! Ja har sagt till alla att ja inte bestämt något namn, just för att alla tycker det är så fult när ja nämt det, men har under flera år gått och tänkt på det namnet och nu när ja äntligen lyckas bli gravid så ska väl bebisen få heta det om det blir en tjej... Ja har till och med ringat runt det namnet i almenackan varje år, 2 februari.....

Mammas moster hette Svea, men hon mådde tyvärr väldigt dåligt så hon orkade inte leva vidare, tragiskt...ja har ju aldrig träffat henne men har alltid tyckt det vart ett fint namn när mormor berättat om henne...
Andreas var hem en sväng nu på eftermiddagen och tog sig ett dopp i poolen, är ju så fruktansvärt hett ute! Han åt även lite makaroner och falukorv, han va faktiskt inte alls full som ja trodde han skulle va efter en dag i denna hetta och öl på det! Men han cyklade ner till skåre igen för att kalasa vidare... själv så sitter man här och tittar på datorn och tv:n som det finns sååå mycke bra på..

Imorn eftermiddag blir det till att hämta massa hö hos Lilian, kommer köpa runt 200 bal så det blir till att slita, det är inte det roligaste om ja ska vara ärlig.. jätte tungt, men ja får väl göra så gott ja kan, min bror ska med också.. har nästan helt slut så ja har inget annat val än att köra imorn för det kommer ta slut innan nästa helg och ja kan ju inte hämta själv under veckan även hundmat ska inhandlas.. köpte en säck på jobbet igår som ja ger matilda och den lille får lite dyrare mat, Matilda äter den dyra hälften av sina måltider annars får hon friskies balance, också bra mat!

Nope nu ska ja ut och ge hästarna lite hö...
Ha en skön kväll!
Kram!

Sjukling..

Igår kväll efter vi hade sett shutter island ( som var en mycket speciell film) blev ja jätte dålig. Ont i magen, körde i den som bara den och illamående, vet inte va som blev om ja ätit nåt konstigt eller så. Höll i sig hela natten, var vaken från och till hela tiden.. På möran hade ja inte lika ont men mådde illa som bara den, så det blev till att stanna hemma idag från jobbet, mycke roligt med tanke på all ob som e idag när det är lördag.. men men va gör man inte.. Har precis vart ut och gett hästarna lunch och det börja dra i magen som bara den när ja va uppe så ja får ligga still hela dagen så får vi se om det släpper, räknar med att jobba imorn 10-15!

Har sett ett x-antal avsnitt av unga mödrar Danmark, och ja blir såååååååå irriterad på folk som för det första röker inne, har ett barn på 2 år som får gå i detta hela tiden + han har astma, är gravid i 5 månaden skiter fullständigt i barnet i magen m.m m.m Fattar dom inte något? Nog för att dom är unga, men barn ska de skaffa fast de inte har något vett att tänka sig för.... Jag har rökt själv, slutade när ja börja med Synarelan(nässprayen), och har sedan dess inte tagit ett enda bloss, fast jag kan bli sugen ibland när ja e stressad eller arg, men nu har jag ju inte bara mej själv att tänka på, eller hur?
Blir sååååå förbannad och ledsen!!!!!

Älskling är på heldag med min farbror och hans kompisar och spelar tennis + intar en del alkohol:), han kommer nog vara helt slut ikväll nu när han vart ute i solen hela dagen, han som inte är så förtjust när det är hett ute, blir spännande att se vilken form han är i när han kommer hem. Till veckan åker han till Västerås onsdag till söndag med en arbetskompis, Powermeet... så han kommer nog vara mör efter dessa veckor, själv så är man " pigg " ingen fylleångest här längre.. är så härligt!

Mamma och pappa är och solar och badar, de skulle höra av sig när de åkte hem för ja bad dem att köpa med en sallad till mej, kan nog vara lent för magen om ja får i mej nåt, men det måste ja försöka göra... Vovvisarna ligger här och sover, Toya höll på att dö av värmen när vi va ut till hästarna, så nu ligger vi med ac:n på i vardagsrummet, skönt för oss det.

Hoppas alla mår bra, bättre än mej just för tillfället i alla fall anar ja!

Kramar!

Första riktiga små sparkarna!

Japp igår kväll när ja la mej i soffan så satte det igång på riktigt... ja skvatt ärligt talat när de första små buffarna kom.. höll på under en längre tid och när ja la handen på magen så kunde ja känna att det var något där och rörde sig:) Helt fantastiskt! Men sen helt plötsligt gav det sig, då somna nog bebisen.. Kände under hela dagen igår att det var mer aktivitet, inga sparkar men att det var något där, så nu längtar ja till ikväll när jag får lägga mej på soffan och känna bebisen...

Ikväll ska vi åka och bada med hundarna, är så jädra varmt åt dem märker jag, och även åt mej.. är första gången ja inte uppskattar värmen, känns bara jobbigt... visst är det roligare när det är fint väder men ja mår inte speciellt gött av det tyvärr.. På måndag fyller lillpoppan 1 år, då ska hon få något extra gott också ska hon få åka och bada 2 gånger om det är fint.. det är ju det bästa hon vet:) Älskar mina små.... Idag ska jag jobba 12-18.30 blir ett lagomt pass... Igår var Linda här och hjälpte mej att fylla i havandeskapspapprena, ja tycker det är så svårt med alla papper man ska fylla i också ska det ju bli rätt... Har ansökt om att få jobba halvtid från och med 30 augusti till 25 oktober och sedan kan ja ta ut semester 1 vecka som ja sparat.. får verkligen hoppas att det kommer gå bra, ja känner redan nu att det kan vara gött att få lite kortare dar för ja får ont nere i min rygg när ja står för länge eller sitter för länge, det är inte bara och ja anar att det inte är lättare då...

Nej nu ska ja sminka mej för att sedan åka till jobbet....
Puss!

Vecka 22 Done!

I natt var ja och hälsa på min älskade man... Han är och jobbar i Hällefors, Karins hemstad:) Mycke fin resväg dit, så fin natur runt om, gillart! Vi var till ica och handlade kvällsmat, fråga mej inte hur det lyckades gå på 481,50:- det är ju helt otroligt dyrt att handla på ica... Blev lite ostkaka och smörgås... köpte "nästan" inget godis.. bara lite naturgodis, caswenötter i choklad hur man nu kan inbilla sig att det skulle vara så mycke nyttigare;)

Sitter här och väntar på att anticimex ska komma och ta dö på våra äckliga småmöss som lyckas ta sig in vid soporna på nåt vis.. så ibland när ja öppnar och ska slänga något... nu menar ja alltså INNE i huset, så hoppar de ur soppåsen och springer ner vid avloppsslangen... Kan det bli mer vidrigt! De skiter och pissar i hela utdragslådan + ett skåp som ligger angränsande till det... så j-vla äckligt, så nu ska de bort! Luktar fan,,,,,,

Sen är det tänkt att jag ska in till stan och luncha med mamma och pappa de skulle visst träffas vid museet, för där ska det va bra mat... Sen blir det till att bygga en hage så Hobbe får beta där det växt upp, är ju så gott med gräs! Sen kommer min kassaledare Linda och ska hjälpa mej med lite papper, så då blir det fika:) mums! Måste även inhandla hundmat.. ja kör på ekaunuba, tycker ja e bra! Och sist men inte minst så ska ja visa min tremänning vart mina hästsaker är för de ska låna och rida på Hobbe på lördag, för min andra tremänning ska ha möhippa.. och då jobbar jag så ja kan inte vara med och fixa i ordning.... Och nu i all stress känner ja att bebisen rör på sig jätte mycke, speciellt neråt typ urinblåsan, har lite svårt att bli vän med den känslan, känns lite olustigt.. oxå har ja ju inte känt så många dar i rad så ja har inte blivit van att det faktiskt är något där!

Idag är det underbart väder, kan inte bli bättre!
Må så gott!
Pöss!

Älskade Alexander, Toya & Tilda!

Välkommen att läsa om vårt liv efter ett lyckat IVF i Falun! 5 misslyckade efter försök att få syskon så gav upp efter det! Skriver mycket om mina 2 schäfrar Beer-sebas Toya och Beer-sebas Odana och såklart våran skatt och efterlängtade ALEXANDER!

RSS 2.0