Rd 5 Söndag!

Hallåj...

Idag ska vi träffa världens goaste:

Hon ska få sin mössa som vi köpte till henne i Ludvika! Idag är det strålande sol, halvblåsigt och minus 18 grader... Bitande kallt var det när jag tog ut hästarna.
Igår var min farbror här
 han kom ut vid 16.00 tiden med pizza också såg vi film 2012, jag somna såklart, det är standard när man ser film! Känner absolut inget i magen... gasig, dålig i magen lixom! Känns inge vidare.

Nu ska ja ringa min bror och höra när vi ska ses...

Ha det gött.... Kramar!

Lördag och snöstorm RD 4!

Jaha, nu är det snöstorm på riktigt... helt otroligt mycke har det kommit ner,, ska ta lite bilder!

Känner ingenting förutom molvärk och bubblig.... tror ja kommer få mens.. Vågar inte hoppas. Idag blir inte många knop gjorda, vi ska elda, ligga under täcket och mysa också kanske min farbor kommer ut och ser på film ikväll om det inte blir allt för jävligt med snö sen!

Vi har en jätte snäll granne som går över till oss och kör med snöslungan... vänliga människor det finns! Min tesdag är 1/3-10 näst, nästa måndag... hoppas att det ska gå vägen!

Hörs sen!

Kramar

RD 2 eller vad man kallar det!

Då var första dagen gjord på jobbet efter att vart hemma ett tag... Gick bra tycker jag, blev trött i huvudet fort eftersom det va så stimmigt på jobbet idag.. Jag har ju legat ner i soffan i min egen värld bra länge nu så ja blev trött fort.

Vet inte om ja kan beskriva hur ja känner mej direkt. Gasig i magen, lite halv ont, bubblig.. Ja vågar inte skriva och analysera för mycke... Ja är endast negativ nu, anar att ja är för orolig för att ha förhoppningar och bli besviken en gång till... som man blivit varenda månad i över 2 och ett halvt år nu.. usch!

En sak till så förstår jag inte hur man vågar göra graviditetstest tidigare än vad läkarna sagt att man ska göra... jag skulle aldrig våga i alla fall... nästan inte ens när jag ska ta det heller... för ja känner mej så jädra tom och värdelös när det står negativt i rutan,,, har blivit besviken för många gånger så ja förstår inte hur ja ska våga testa sen om ja kommer så långt! En eloge till er som vågar testa tidigare till och med....

Mamma och pappa har vart här och fikat ikväll.. mysigt.. Brasan brinner och stearinljusen är tända i hela vardagsrummet. Idag har ja även fixat alla hästarna, blir som terapi för mej känner ja,, blåser, snöar och är ca -10 grader... HÄRLIGT!

Nej nu ska ja titta på televisionen...

Pussar Å Kramar!!!!

Dagen efter återförandet!

Hejsan!

Ja just det, igår var vi till Falun igen.. resan var lång så tölig väg med skog som ligger tätt inpå vägen.
Sist vi åkte upp så stod det en jätte stor älg efter vägkanten.. jag hade suttit och kollat precis hela tiden när min älskling körde ut i fall att det skulle springa ut nån älg i vägen... men just då tog jag en klunk dricka så ja missa den:(
Inge roligt och få en sån i bilen!

Vi var andra paret på tur att få ett ägg tillbaka och denna gången var det Staffan som tog hand om oss!
Det första vi får reda på när vi kommer in i rummet är att han visar oss ett protokoll där det visar sig att det endast var 1 ägg som klarat sig tills igår... så inga till frysen! Tror ni pressen stiger ännu mer nu när ja vet att vi får göra om samma procedur igen om det inte fäster sig. Känns lite vemodigt faktiskt.
Ägget skulle vara av bra kvalite sa han.. men han var mestadels tyst under hela tiden...
Det var krångligt att komma in med katetern den som man sedan ska få slangen med ägget i.
Den ska igenom en krök vid livmodertappen och det ville sig ju inte såklart... han bytte kateter 3-4 gånger, men ingen ville sig... man blir inte alls öm!
Tillslut får en barnmorska komma in med lokalbedövning och det var en rejäl spruta... ja är inte spruträdd men då blev ja så trött på allt... mer förbannad än ledsen... ja skiter snart i det här tänkte ja! Lokalbedövningen var till för att han var tvungen dra i sär med nåt instrument i och med att det var så trångt, så jag blödde en del men sen var den på plats... puh...
Ägget "sprutades" in och därefter gjorde han ett ultraljud.. oj försvann det sa han... öh tänkte ja va säger han! Men tillslut hitta han den lilla vita pricken... i den tjockaste delen av slemhinnan och det var mitt i prick sa han! Så nu hoppas ja och ber till min kära mage att det vill sig... då skulle mitt liv vara fulländat och jag skulle bli gla och positiv igen...

På kvällen fick vi komma hem till mamma och pappa och äta semla,, jätte go var den, från hanna larssons bageri,, Älskling var jätte trött för i måndags fick han jobba från 07.00 på möran och kom inte hem på natten förrens 03.30 också skulle vi upp vid 07.30 för att åka runt 09.00 tiden till Falun.
Tyckte synd om han.. men han fick sova lite grann på dit vägen..
Vi var in på "DollarStore" i Ludvika... rolig affär med massa billiga saker...
Vi köpte 2 tavlor.. 50:- styck, en söt björnmössa till fasters älskling, 4 kaffemuggar svartvita, kaffefilter:) 2 jätte stora hundben 30:- styck, 6-pack julmust 30:-, tigerbalsam 10:- också var det säkert nåt mer!
Roligt att fynda lite...

Gud va gråmulet det är hela tiden.. idag kom det till och med ner lite snö när ja gick ut till hästarna... det behövs inget mer nu, jag vill ha vår!

Nej nu ska jag kolla lite på blocket!

Ha en bra dag..

Kramar

Detta håller vi på med!

Långtidsodling – blastocystodling



Vi har under flera år gjort ett omfattande utvecklingsarbete kring långtidsodling. Det har nu resulterat i så goda resultat att vi kan säga att det ger en väsentligt bättre graviditetschans. Och allra mest glädjande – detta gäller till och med i de fall vi återför endast ett ägg. Vi har dessutom lyckats lösa den största svårigheten, nämligen att med framgång kunna frysa efter långtidsodling.



IVF-kliniken Falun är ensamma i Sverige om att använda långtidsodling som rutinmetod. Genom att vi själva utvecklat frysmetoden är vi också ensamma om den. Bakgrunden till fördelarna med långtidsodling är följande: En allt bättre chans att bli gravid vid en IVF-behandling är avhängig av flera faktorer. En av de viktigaste är möjligheten till optimalt omhändertagande av de befruktade äggen (som kallas embryon) och inte minst att kunna välja ut det bästa ägget för återföring.

 

En enda blastocyst med detta utseende
ger 50 % chans till graviditet.



Det som avgör om kvinnan blir gravid är äggets förmåga att bilda en graviditet. Det kan jämföras med förmågan hos ett frö att gro. Om ett frö ska gro beror i huvudsak på dess inneboende förmåga att kunna göra det. Långtifrån alla befruktade ägg kan bilda en graviditet. Man räknar med att i genomsnitt vart femte embryo har den förmågan. Det skiljer sig mellan olika par. Några par får tillsammans en stor andel embryon som kan bilda graviditet, medan andra får en mindre andel. Det beror förstås lika mycket på spermierna som på äggen (fast man oftast bara säger äggen). Vid IVF gäller det alltså dels att få fram befruktade ägg som kan bilda graviditet och dels att återföra det embryo som har störst möjlighet till det.



Förbättringar av näringslösningar och utveckling av laboratoriets optimala omhändertagande av äggen har lagt grunden för att kunna odla de befruktade äggen längre. Därigenom kan vi idag bättre välja ut det/de ägg som har optimal graviditetschans. I Falun började vi med detta redan 1994, men då var näringslösningarna för dåliga för att klara det. När vi nu fått bättre näringslösningar har vi lagt ner ett idogt arbete på att utveckla de optimala förhållandena för långtidsodling och skaffat oss stor erfarenhet av hur man bäst ska hantera det. Det har gällt både metodutveckling och en rent personbunden erfarenhet i bedömningen.



Vid långtidsodling låter man embryona tillväxa 5-6 dagar innan de återförs, i stället för den hittills vanliga odlingstiden 2-3 dagar. Fördelen är att man då mer exakt kan välja ut det ägg som har störst chans att bilda en graviditet. Det fungerar enkelt beskrivet såhär: Om man får ut exempelvis 10 ägg, brukar ca 6-7 av dessa bli befruktade. Eftersom vart femte befruktat ägg kan bilda en graviditet, är det sålunda normalt inte mer än 1-2 av dessa ägg som har den egenskapen. Om man odlar i två dagar, har man ofta 2-4 ägg som ser tämligen lika ut. Om man däremot fortsätter odlingen i sammanlagt fem dagar, kommer de 1-2 embryona som kan bilda en graviditet att skilja ut sig från de andra genom att de fortsätter att tillväxa (till så kallade blastocyster). De övriga – som alltså ändå inte har förmågan att bilda en graviditet – stannar upp och slutar dela sig.



När man återför äggen efter två dagar, bedömer man vilka som ser bäst ut då. Vi har en långvarig erfarenhet av att det fungerar tämligen bra. Men det blir ännu bättre om äggen själva får tillväxa längre och visa vilka som är bäst att återföra. Skillnaden mellan långtidsodling och vanlig tvådagarsodling ligger sålunda i det mer exakta urvalet av det/de ägg som kan bilda en graviditet.



IVF-kliniken Falun har sålunda sedan snart sju år långtidsodlat i ständig utveckling och med mycket uppmuntrande resultat. Under senaste året (2006) hade vi en graviditetsfrekvens på 51% efter långtidsodling. Vi har även utvecklat en frysmetod för blastocyster och har senaste året en graviditetsfrekvens på 38% efter återförande av ett fryst och tinad blastocyst. Vi är särskillt stolta över det eftersom flera IVF enheter anser att de inte kan frysa och tina blastocyster, medan våra resultat efter frysning ligger i närheten av resultaten efter direktåterföring.



Enligt vår uppfattning är således långtidsodling vägen mot en förbättrad graviditetsfrekvens och den eftersträvade möjligheten att återföra ett ägg med bibehållen chans till graviditet. Nyligen har en stor internationell studie enligt "evidensbaserad medicin" visat att långtidsodling är en överlägsen metod jämfört med korttidsodling (för de patienter där långtidsodling är mest lämpad.)



Även långtidsodling har sina begränsningar. Den lämpar sig bäst för de som har minst 4-5 ägg befruktade, eftersom fördelarna med det exaktare urvalet är mindre om det är färre ägg. För de kvinnor, vars äggstockar har svårt att producera många ägg, är därför långtidsodling inte någon lösning. Metodens fördelar gäller i huvudsak kvinnor under 40 år med förmåga att bilda mer än 5-6 ägg vid stimulering. Sammanfattningsvis – med långtidsodling har vi under senaste året ökat graviditetschansen, samtidigt som vi minskat andelen tvillinggraviditeter och lyckats få goda resultat även efter frysning.

Lånat från Falun ivf:s hemsida!

Hoppas våra ägg växer till sig ordentligt till i morn så vi får ett starkt och friskt ägg som vill fästa!

KRAMAR!

Måndag,, dimmig dag!

Nu är brasan tänd, lite halvkyligt här inne.. kanske beror på att ja sitter i linne ja vet inte!
Vovvarna ligger här bredvid mej i soffan och myser, så goa!
Jag är lite bättre idag, men när jag tog ut hästarna blev jag kallsvettig och illamående.. töligt!

Imorn bär det av till Falun:) Gud va spänd jag är... ska bli så roligt!
Vi åker väl runt 9.00 så vi har god tid på oss.. så kan vi kanske titta lite i affärer om vi orkar!
Idag ska ja inte göra så mycke.. ta det lugnt bara...

Ha en bra måndag..

Kramar!

Söndag kväll!!

Idag har det faktiskt släppt lite i magen.. väldigt utsprängd men inte alls lika ont!
Var till ett par med hundarna så de fick leka med deras.. va ute i skogen i solen, så härligt!
Skönt att få lite frisk luft även om man mår dåligt, nyttigt tror ja!!

Idag firar ja och älskling 1 års förlovning.. har tjatat på att ja vill gifta mej men det tycks som det får vänta... han är nog feg tror ja!

Håller med alla att vagiatorerna är jädrigt kladdiga.. man känner sig inge vidare fräsch:(
Jag äter även Trombyl 1 gång dagligen för att öka blodtillförseln i livmodern,, jätte söta hjärtformade tabletter!

Hoppas ni haft en underbar söndag..

Puss å Kram!

Söndag 2 hela dar till insättning!

Idag ringde klockan 07.55 och dags för att ta ut hästarna!!
Kände mej lite bättre men när jag hade lagt ut höet i hagen så fick ja skitont.. det trycker lixom längs ner precis som nåt vill släppa! Också blev ja kallsvettig, hoppas och ber att ja blir bättre snart inge roligt alls!
Har inte vart på toan och gjort "det" sen i onsdags så det kan nog spela in lite också... roliga detaljer! Men det bara går inte!
Blev ingen bild på maten vi åt igår, men det var i alla fall skit gott... delade på en pizza och en pasta fick lite av varje.. min älskling blev så sugen på pizza så då sa ja att vi kunde dela upp maten!

Läst några bloggar idag om folk som lyckats bli gravida genom ivf.. känns så långt bort att vi ska lyckas nån gång.. känns som det aldrig kommer hända oss... så tror ja dom flesta tänker som är inne i det här med ivf!

Nu ska vi äta lite champinjonsoppa till frukost... mums!

Ha en underbar dag...

Kramar!

Lördag och strålande sol!!

Har inge bättre nyheter angående min mage... den gör uppror, och illamåendet hänger i!
Men ja ser positivt på det ändå, förhoppningsvis ger det oss nåt gott i slutändan!

Igår var min kära man ute på stan... rally och folkfest!
Han träffa en gammal kompis och de var ute och åt mat och tog några öl:)
Själv så spenderade man en del av kvällen hos mamma och pappa med min yngsta bror, det bjöds på tacos och gissa om det var gott... sen blev det vaniljglass och varma hjortron,, mums!

Senare på kvällen följde brorsan med mej hem och vi eldade i braskaminen och roliga jag somna i soffan... helt otroligt att ja orkar äta fast ja har ont, men det är inte på det sättet ja har ont så mat går alltid ner!
Älskling kom hem vid 02.00 tiden han hade fått skjuts av några som var med.. så ja vakna av att hundarna sprang och ställde sig vid ytterdörren och skällde.. mina goa vakthundar:)

Idag blir det hemköpt mat... pasta tror ja vi siktar på.. ska bli väldigt gott, ska ta en bild sen så ska ni få se va mumsigt det är!

Ha en underbar lördag kväll!

Puss å kram!

Dagen efter Äggplock!

Jaha ännu en dag med ständig värk, gud va töligt! Blöder fortfarande och knaprar Panodil som hjälper mej noll helt ärligt!

Klockan 10.20 ringde sköterskan från Falun och berättade att av de 9 äggen så hade 5 blivit befruktade... och det var det minsta ja önska att ja skulle ha.. eftersom då långtidsodlar dom!
Så det känns super!!
Har mest legat på soffan idag och tyckt synd om mej själv... längtar tills på tisdag klockan 13.30 då är det dags för ägg återföring!

Sov gött!

Kramar!!

Falun och Äggplock!!

Antar att många tycker ja e klen,,, men jävlar va ont ja har... kan knappt sätta mej ner ordentligt!!
Anlände till sjukan í Falun vid 07.45 efter att sovit på patienthotellet Ängsklockan... inget för oss måste ja tillägga, snacka om sjukhusstämmning direkt man klev in! Hatar lukten!
Men men, jätte trevlig personal!

Vi var de första som hade kommit dit när vi anlände! Anmälde oss i receptionen och fick sedan slå oss ner i väntrummet.. kom även ett annat par efter ett tag, men vi blev uppropade nästan med en gång!
Kom in på vårt 4 bäddsrum och vi fick sängen direkt till vänster,,, där låg en skjorta, "långstrumpor" och en morronrock.. Den trevliga sjuksköterskan frågade lite allmänt om oss.. min längd, vikt, hur många gånger ja vart gravid m.m
Sen fick min kära man ta sitt pick å pack och traska vidare till det beryktade rummet... Men det tog inte lång tid tills han var tillbaka... det har han gjort förr med andra ord!!!;)
Han tyckte det var lite lett för när han kom ut ur rummet satt näste man på tur... det är ju inte så att man inte vet vad som försigår därinne så det blev nog pinsamt för båda två!

Under tiden älskling var iväg, klädde ja på mej den sexiga sjukhusutstyrseln och tog 2 panodil som ja hade blivit beordnad..
Vi satt och småprata lite och efter en liten stund kom sjuksjuksköterskan in och sa att det va dags att gå på toan om jag behövde det för att sedan gå in till doktorn för att utföra äggplocket!

Väl därinne fick jag hälsa på läkaren Urban och en jätte trevlig kvinnlig läkare från kvinnokliniken som antagligen skulle börja jobba hos dem.. Även embryologen hälsa på mej..
Jag fick morfin i armen och mådde genast jätte bra.. lokalbedövningen lades av den kvinnliga läkaren och jag kände absolut inget!
Sen började Urban att tömma äggblåsorna.. de tyckte jag hade många fina:)
Fick morfin eftersom jag kände av när han stack igenom äggblåsorna... han fråga om ja ville ha mer lokalbedövning men kände att det inte var nån större fara! Såg även när de tömde blåsorna på en skärm!
Sen blev ja inledd till rummet igen... min älskling var helt underbar under ingreppet, klappa mej och sa att allt går bra!!
Fick ligga ett bra tag... hade ont som fan.. fick en värmedyna av en gullig barnmorska,,, guud va öm ja e! Åt en smörgås och drack kaffe..

Efter typ 1 1/2 timme kom sjuksköterskan och meddelade att det blivit 9 ägg... ja trodde helt ärligt att det skulle va fler, men de blir nog jätte bra!
Imorn ringer sjuksköterskan och meddelar hur många som blev befruktade... hoppas på många!!

Resan hem gick bra... ja sov största delen!

Nu ska vi äta mat hos mamma å pappa! Hörs imorn...

Kramar!

Snart avfärd mot Falun!

Hej på er!!

Ja som sagt idag ska vi fara till Falun,, drygt 23 mil härifrån... Vi har planerat att åka på eftermiddagen idag..
Ska bli gött när vi äntligen är där,, vi funderar på att ta med datorn, lite gött är det ju med internet om det är massa dret på tv:en!

Måste lägga ut 2 bilder på fasters älskling!



Jag är så söt och go!
Den 25/2 fyller ja 7 månader.. pussgurk!

Idag är det jätte fint väder, kallt men solen skiner jätte fint. Ska ut och gå med mina två tussar snart få lite motion och det behövs kan ja lova!
Idag känner jag mej inte så utsprängd mår lite bättre faktiskt, igår var det nåt bedrövligt måste ja säga... Helt färdig!
Vid 15.00 tiden idag ska vi hämta mamma och pappa på Karlstad flygplats och de är säkert inte alls bruna.. gud va gött de måste ha haft det,, och jag ska antagligen få min väska de hade köpt med sig:)

Idag ska jag fixa alla hästarna i stallet.. göra iordning så det är lätt för tjejen som jag bad att ta ut hästarna imorn,, hon hyr en stallplats av mej, jätte go tjej!
Kändes så pinsamt att fråga om hon kunde hjälpa mej, de bor i stan och det är ändå 1,5 mil hit också börjar hon jobba 08.00 till möran! Men ja fixar så det går smidigt!



Att det kan vara så kul i snön när man är så liten.. hon hoppar som en liten räv upp och ner upp och ner hela tiden!
Min andra tuss går på stigen och står och väntar när den lilla leker,,, smart hon!




Ha en underbar dag!!
Håll tummarna för oss imorn!

Kramar i massor!

Illamående i bött!!!

Jädrar va ja mår illa just nu och magen spänner och bubblar.... usch säger ja bara!!
Ikväll vid prick 20.00 ska ja ta ägglossningssprutan och det känns gött att äntligen få komma iväg och plocka ut äggen!
Doktorn sa att ja kunde bli ännu mer svälld hur nu det är möjligt har ja svårt att förstå, men tydligen kommer ja antagligen bli det!
Imorn kommer min mamma och pappa hem från canarie öarna, hem till ljuvliga Sverige, Karlstad för mer kyla och snö... Det har kommit ner en del snö idag.. behövs inget mer nu lr va tycker ni?

Jag vill ha sommar!!

Kramar till er!

Tisdag morron!

Ursäkta om ja inte skrev igår.. men var helt färdig!!

Yes äntligen är det vår tur att åka iväg!!
Mina äggblåsor hade växt som bara den under helgen.... nästan för mycke!
Hade även lite vatten i äggstockarna..
Ja visste att ja hade massa små äggblåsor efter ja hade vart där i fredags... men inte att de skulle växa till sig så!
Det hade inte vart bra om det blivit fler sa han.. så det var väl tur!
Jag hade 10 på högra och 9 på vänstra eller tvärt om... och fler som han inte kunde räkna sa han, var svår räknat! Det var även med en läkarstudent en jätte gullig utländsk tjej..
Läkarstudenten frågade mej efter undersökningen om jag med facit i hand nu skulle kunnat vänta ett år till innan ja sätte igång ivf behandlingen... NEJ, svara ja med en gång!
Hon menade på att ja var så ung, hon var väl ett par år äldre än mej... men ja förklarade vilken psykisk påfrestning det är, men ja förstår hur hon tänker!

Min doktorn vill att ja ska höra av mej efter äggplocket och berätta hur ja känner mej, om ja är väldigt utsprängd, om ja mår illa osv.
Ja ska även väga mej för då är det lättare att se hur mycke vatten ja samlar på mej, ska börja med det imorn!
Jo som sagt onsdag var det bestämt, men Falun ringde igår och ville ändra det till torsdag, antagligen så var det fullbokat, så torsdag får det bli! jag är ledig torsdag så det blir bra, men hade ju vart gött om äggplocket vart onsdag för då kunde ja vilat torsdagen, men men är så j-vla gla att det blir av nu!

Imorse ringde ja och boka rum på patienthotellet och det fanns ett enda kvar:) Där hade vi tur i alla fall! Jätte gullig dam ja prata med... Så när vi kommer upp dit får vi hämta nyckeln på akutmottagningen eftersom vi åker på eftermiddagen.. Sen på kvällen får vi gå ut och äta nåt gott, och på möran blir det en lättare frukost innan vi ska plocka ut äggen..

Ha en underbar dag, vi hörs sen!!

Kramar i massor!

Måndag:)

Jaha nu sitter jag här och klockan står på 05.45.
Börjar jobba nu vid 07.00 och slutar vid 14.00 så jag hinner duscha innan ja ska till doktorn!

Spänd jag är, bara det ser bra ut nu!
Ledsen ja skulle bli annars!

Minus 16 grader var det idag och min älskling åkte nu precis till sitt jobb,, stackaren måste köra bil i 8 mil först,, gud va töligt dä måste va..

Ha en underbar dag!

Kram

Härlig Söndag!!

Idag har det vart en härlig dag...
Vi hämtade upp min bror vid 11 tiden och åkte upp till skogen med vovvisarna..

Oj, vad snö det var... gick fasen i mej upp till knäna.. men vi pulsa på!!
Solen låg på jätte härligt!
Här kommer bildbevis:

Min yngsta hund som bara är 7 månader älskar snön... hon vill hoppa i den hela tiden, ger sig aldrig!

Jippie... imorn ska jag till doktorn igen... är såå spänd! Jätte många har blivit gravida som är med i samma tråd som mej på familjeliv... jätte kul för dem, hoppas jag oxå får vara med dem snart! Idag har jag storstädat i 2 av rummen i huset... det har av nån konstig anledning bara blivit "skräprum" av dem.. Jätte mycke att slänga, så jag är såå stolt att jag äntligen tog tag i det! Nu känns det fulländat här hemma.. Rent och snyggt!

Håll tummarna för mej imorn så ska jag uppdatera efter jag vart hos doktorn!

Kram Kram!!!

Söndag Sprutdag 11!!



Börjar med att lägga in en bild på min äldsta hund.. 6 år fyller hon i mars!
Hälsa Tack till din man "langtarsa" för att han tyckte de va så fina och du med såklart!

Idag var det -20 grader här när jag gick ut till hästarna, usch vad fort man vänjer sig vid lite "varmare" väder! Men sola i Karlstad är i alla fall framme idag och det är den inte jämt som det sägs;)

Braskaminen brinner för fullt och kaffe dricks det i massor... älskar kaffe!
Jaha, idag är det dags för elfte sprutan och förhoppningsvis den sista innan ägglossningsprutan.
Kan inte dölja att jag är en smula orolig för att det inte ser bra ut i morn... hoppas de har växt till sig bra....
Hade 10st som var mellan 10-16mmm, och flera andra som var på G men som inte fick räknas med om de inte låg över 10mm.. Hoppas de oxå har växt till sig!
Jag ringde jobbet i fredags och sa att jag var tvungen gå lite tidigare, slutar egentligen 16.00 imorn.. Ska vara vid doktorn 14.50 så jag slutar vid 14.00 imorn så jag hinner duscha av mej innan, känns lite fräschare!

Idag har jag även sprayat med Synarelan i 33 dar.... jädrar vilken lång tid, sålänge trodde jag ärligt talat inte att jag skulle behöva använda den innan jag starta... men spelar roll egentligen det är ju avklarat på 1 sek när man tar den!

Mamma och pappa har det gör gött utomlands... vad avundsjuk jag är!
I går kväll hade de vart ute och gått, tog sig en drink på balkongen för att sen lägga sig i badkaret innan de skulle ut och äta..
Jätte skönt väder, varmt och gött... ska ringa och berätta för dem sen vad kallt det är här!

Jag skriver mer sen... ska surfa runt lite på familjeliv!

Kramar!!!!

Lördag Sprutdag 10!

Idag har det varit en skön dag....

Min bror och hans dotter kom i morse... sambon var hemma och städa för att det skulle komma folk till dem på kvällen... synd att hon inte kunde följa med, men så är det ibland!
Hon hade skickat med världens goaste kladdkaks muffins med dumle i.... hjälp va goa dom var....

Jag åt 2 stycken nödvändigt, men det va sååå gott!
Skulle tagit kort på dem men var för glupsk!

Jag längtar så mycke efter sommaren..
Lägger ut lite bilder!


Sandbanken nedanför oss 2009.



Gud va gött med grönt gräs och sol!!!
Gå upp på möran och slänga sig i poolen och lägga sig i solsängen, det är livet det!

Om ca 1 timme ska jag ta min 10:ende spruta.
Förhoppningsvis så är det bara ikväll och imorn kväll jag behöver ta gonal-f sprutan för på måndagen tror doktorn att jag kan ta ägglossningssprutan på kvällen.
Hoppas hoppas!!

Sov en stund nu på dagen var helt slut, svider i ögonen på mej...

I somras föddes ju fasters älskling..
Här är tussen!



Detta köpte vi i present till henne långt innan hon kom till världen.


Nu har hon blivit så stor och go!

Nu ska jag se på tv:n.

Kram

Morron hos doktorn!

Imorse 8.00 var vi hos doktorn för att göra ultraljud för att kolla mina äggblåsor...

Jag hade en hel del av bra storlek.. 10st..... 4st på vänster äggstock och 6st på höger äggstock...

Men det fanns åter fler som var påväg att utvecklas... så jag ska spruta med 150 enheter hela helgen och tillbaka på måndag 14.50... Han tror att jag kan ta ägglossningssprutan på måndag kväll och äggplock i Falun på onsdag..... Då blir det om allt går som det ska och det ska det bli återföring nästa helg nån av dagarna! Så i år blir det inget rally för oss... det är standard annars,. fast förra året gick det ju i Norge... så om 2 år får vi gå på det igen... förhoppningsvis med en bebis oxå!

Känns faktiskt riktigt bra nu! Nu är det inte långt kvar... wehoo!

Snart ska jag ut och rida i det fina vintervädret för första gången på länge eftersom han vart utlånad!

Ha en underbar dag... hörs sen!

Kramar!

Spruta 8 tagen!!!

Nu går det fasen i mej på rutin det här med sprutan... trycker bara in den och vips är det klart!
Är inte som första dagarna när jag satt å fungerade på hur jag skulle ta den osv....
Som tur är så är jag inte spruträdd och tur är väl det.. stackars er som tycker det är jobbigt, kan faktsikt förstå det!

Min yngsta bror och hans tjej har vart är ikväll.... jag bjöd på gourme mat bestående av...
Pommes frites och grillkorv med bearnaiessås och ketchup för den som ville ha..
Var inte meningen att det skulle bli så enkel mat men det är faktiskt ganska gött ibland!
Efteråt blev det kaffe och te med bulle.. hade köpt nåt nytt på ica "finska örfilar", var som stora bullar men smakade nybakat, jätte goda!

Känns som jag har mensvärk... brukar inte ha det normalt, ibland bara, men nu bränner och spänner det... är bubblig!
Till möran bär det av till doktorn... 8.00 ska vi befinna oss där och jag är så spänd på att se resultatet av mina äggblåsor... hoppas att det ser bra ut, va gla jag skulle bli:)

Nu längtar jag sååå till våren...
Tänk va gött med lite sol!
Pratade med mamma och pappa och de hade inte sett ett enda moln på hel dagen... pappa hade aldrig sett en så fin hotellanläggning nån gång live... helt underbart var det... och de har ändå rest en hel del genom åren, bland annat vart till Mauritius på all inklusive, och då toppar ändå detta hotell på canarieöarna... så det var ju ett bra betyg!

Prata precis nu med dem... de hade köpt en väska till mej!!!! jihoo. va snällt!
Pappa beklaga säg va varmt det va åt han,,, oj va jobbigt sa ja, synd o han!

Nu ska jag visa mina två små tussar... Mina katter.. 50% siames och 50% bondkatt...
Världens goaste tossar... Vi är bröder förstår ni...



Visst e dom goa!!

Guud va jag skulle vilja vart med utomlands!!!
I år är det första gången vi inte har bokat nåt... Jag har alltid sen 1996 rest någonstans varje år.. och de bästa gångerna har vart med min älskling.....
*Magaluf
*Sardinien
*Rhodos
*Kreta

Magaluf var väl lite magstarkt att åka till när man var nykär och ville ha det mysigt.. tänkte inte så långt, gissa om det va hålligång jajamensan!
Sardinien gillade jag starkt, inte så mycke turister... men maten var inte alls bra, lite och dyrt... beställde du en köttbit så var det en köttbit du fick, allt annat kosta extra!
Rhodos var underbart, vi bodde på den blåsiga sidan och det var mer än skönt, behövdes för det va så otroligt hett! otroligt bra mat och mycke, I like!
Kreta var mysigt,, små gator och mysiga resturanger...

De här salladerna åt vi innan vi skulle åka hem från Kreta å gissa om det va gött i värmen...

mums, vill ha nu!!

Håll nu tummarna för oss till möran!!

Sov gött..

kram,kram!



Nu är älskling hemma!!!

Såhär mysigt hade vi det imorse och min yngsta hund tyckte det va jätte skönt att ligga i vedsäcken!




Mysigt värre!!

Snart ska jag åka och hämta min drettelefon som har vart inne på lagning 2 gånger sen jag köpte den i höstas Nokia 5800... dretdålig touchfunktion på den... men jag kanske lyckades få ett dåligt exemplar!

Hörs sen da!!!

PÖSS!

Torsdag morron!

I morse var det nog första gången jag höll på att glömma ta nässprayen... hade vart fint dä!
Kom på det en halvtimme senare som tur var... puh!

Inatt har det kommit rejält med snö... snön var som dun när jag kom ut i morse... jätte fint!
Min älskling kommer hem idag... jihoo!
Han ska bara besiktiga bilen först vid 13.00 sen far han hemöver... ska bli skönt att få hem han!
Imorn ska jag bjuda min farbror på tacogratäng här hemma, ska bli mumsigt!
Gjorde nämligen en tacogratäng till min bror när han skulle passa hundarna en natt, den blev jätte god, jag hade gjort den största formen jag hade...
Men gissa om min minsta hund hade lyckats få tag i den uppe på bänken när han var ute en sväng och ätit upp precis allt som gick!

Då hade vi bara tagit typ 4 slevar av den... hundar kan ju inte känna när de inte ska äta mer... farligt!

Sitter här under täcket i soffan och trodde inte att jag skulle behöva elda nåt så jag tog inte in nån ved efter jag hade vart ute i stallet... typiskt, nu fyser ja ju lite!
Jag får gå ut och hämta mej en ikeasäck!

Ställde mej på vågen i morse, javisst jag hade nästan rätt om min vikt... 71,6kg stannade den på!
Kommer nästan inte ihåg när ja va under 70kg sist...
Men det är bara att börja gå långpromenader igen nu när min yngsta hund är bra i tassen igen!

Kämpa på med era ivfbehandlingar!

Kramar!

Sprutdag 7 avklarat!!



Visst är dom snygga blommorna?!
Blev litte suddigt när jag tog dem... tror det var när vi var på Sardinien för några år sen eller var det Rhodos tro... kommer inte riktigt ihåg men gillar dom starkt!

Nu har jag precis duschat, om det va gött!
Vårat varmvatten har krånglat så vi har fått duschat hos mamma och pappa... jätte kul!
Jag älskar att ställa mej i duschen när jag är frösen... har på nästan det varmaste, är ett måste!

Här har det kommit gör mycke snö.. ligger i drivor för det blåser så också.. så hästarna fick stå inne en hel del idag, tog ut dem på lunchen.. och där stod de bara och tyckte inte alls det va roligt, så det blev en snabbvisit ute idag.. gör inte så mycke för annars har jag ute dem så mycke det bara går.

Min farbror och en annan bekant va och hälsade på mej idag.. även en av mina älskade bröder... skönt att få lite sällskap när man mår skit!
Magen är spänd.. känns nästan som när ja ska ha min mens...men det är väl inte så konstigt när det förhoppnigsvis är massa äggblåsor som mognar!
Barnmorskan ringde inge idag så då antar jag att dosen är bra!
Imorn är det dags att byta spruta.. så då får jag komma ihåg att spruta ur 37,5 enhet innan ja sätter igång... antar att man gör det för att ladda upp trycket i "pennan".

Komiskt, nu gjorde de reklam för clearblue graviditetsstickor och fertilitetsmonitorn på kanal 4... de berättar hur mycke man kan öka sina chanser att bli gravid... själv så fungerade det tydligen inte så bra på oss som vi trodde det skulle göra:(
Undra hur många clearblue ägglossningstickor vi använt... måste vara för flera tusen... och va törrt det blir när man ska sexa precis när den visar utslag... jätte romantiskt!

Kommer även ihåg när vi bestämde oss för att skaffa barn.. då slängde jag alla kuponger med gratis bindor och rabatter på sånt för det trodde jag inte att jag skulle behöva använda nån gång... eller hur!?

Jag har fått otroligt dåligt minne på kuppen sen jag börja med nässprayen... säger fel saker och beter mej allmänt konstigt.. blir nästan rädd för mej själv ibland.. skumt!
Nån mer som känt så?

Roligt att se att det är en del som är inne och tittar på min blogg... jätte kul!

Nu tar jag mej en alkoholfri öl (älskar öl), den är faktiskt jätte god.. Jever Fun heter den.. rekommenderar den starkt, finns att köpa på bolaget men har även sett den i vissa utvalda affärer!

Sov så gött alla...

Kramar från mej!

Sprutdag 7 + blodprov!!

Imorse bar det av till sjukan för att ta blodprov... träffade en bekant där och hon frågade såklart vad det va för fel på mej då.... öh, frågar man sånt? Tydligen... Fick dra till med att jag tog prover för min mage som jag gjort i alla år ja minns..

Så nu väntas det på samtal från barnmorskan om det nu kommer nåt.. får kanske fortsätta med 150 enheter fram till fredagen, det märks!
Snart kommer min mamma och pappa, de har köpt med en sallad till mej och sen ska jag skjutsa dem till flygplatsen..
Fick ringa jobbet å säga att ja blir hemma imorn med mår skit... magen gör uppror och huvudet håller på att sprängas... usch hur ja mår... känner mej blek och fet oxå på kuppen!
Jag har sagt i alla år att ja ska försöka gå ner till den vikten som jag alltid har legat på förut dvs 58kg... innan ja träffa min älskling... har bara vart uppe och toppat på 74,8kg så det känns mån tro!

Nu väger ja väl runt 72kg kan ja tippa på... men det verkar vara en helt omöjlighet att ta tag i sitt liv.. klagar jämnt på vikten å mitt sidfläsk, men gör ja nåt åt det.... NEJ!

Tjock ska ja va!

Idag blåser det nåt brutalt här och snöar, gör töligt,, men men spelar inte så stor roll när ja bara ligger inne i soffan och eldar i braskaminen..

Som ni hör så är ja jätte positiv idag... haha!

Hörs sen... Kramar

Sov sött!

Nu ska jag snart gå och lägga mej och idag behöver jag inte sova själv för min darling är hemma, världens bästa!..
Imorn ska jag köra mamma och pappa till flyplatsen, vissa flyr detta töliga väder till Canarie öarna... gissa om ja är avis... kanske smyger på flyget;)

Idag har jag nog eldat ca 2 stycken fulla ikea påsar med ved i vardagsrummet och 2 stora papp-påsar med ved i vedspisen i köket... gissa om det är skönt här inne nu!

Sov sött!

Kramar

Min dator:)

Tog lite bilder idag när jag var ut och mockade... ett måste även om man mår skit!

Mina 2 tuss ungar!



Min älskade häst!(varmblodstravare född -01)


gud va trött jag är på denna snö! Kommer ju bli jätte lerigt här när allt smälter bort... skitiga hundar och skitiga hästar, aldrig fel:)
Idag kom min älskling hem en sväng, go han är... vi beställde mat... jag kebabsallad och han kebabtallrik mums va gött det va!
Så nu ligger man här på soffan och är proppmätt och ser på halv 8 hos mej.

Dags för dagens injection! Just a minute!

Så då va det avklarat... gick jätte fint, syndes ingenting efter jag tagit.. annars brukar man bli lite röd...
Till möran ska ja ta blodprov igen för att se om jag behöver sänka eller höja dosen.. hoppas jag kan ha kvar samma dos blir lite orolig om nåt är fel när jag får hålla på att höja!?! men de vet ju såklart bäst... ser att många ifrågasätter om de fått rätt dos lr inte... om det verkligen kan stämma det de fått, men ja menar det är ju helt från person till person hur mycke man behöver!

Min nya hobby är att mata fåglarna.. är så roligt att se vad många det är som kommer ju mer man hänger ut... så hos oss trivs dom suveränt nu!!

Inköpt på sommarlagret... så läcker!

Åh, de älskar mandlar! Så gött... har köpt ett x antal sådana påsar!
Min ena hund fick tag i sån påse när jag inte var hemma... gissa om hon bajsa mandlar dagen efter!

Nu ska jag gå och duscha.... see ya!

Kramar!

 

Sjukling!!!

Usch och fy hur jag mår i dag... skitont i huvudet och allmänt sleten...
Det är många på jobbet som e dåliga nu så det är väl i och försig inte så konstigt.

Idag har jag min älsklings dator och skriver på så jag kan inte lägga till nån bild tyvärr,,, tycker själv att det mycke roligare att läsa bloggar som varierar mellan text och bild annars blir det så jädra stelt.. men men får ha det så idag.

I går ökade jag min dos till 150 enheter.. förstår inte varför det blir en droppe efter jag tagit ur sprutan ur magen... har hänt 2 gånger nu... känns lite olustigt!
Men doktorn ser på fredag om det tagit bra annars är det väl bara att fortsätta spruta några dagar till, inga problem bara det blir rätt gjort!

Nojig man blir ibland... min älskling tycker bara att jag är löjlig och säger att jag säkerligen får i mej det jag ska ha ändå.
Fick räkna om så jag måste byta spruta på torsdag... hade ja sprutat med 112,5 enhet så hade den räckt till och med fredag kväll, men nu får jag byta på torsdag i stället.

Nu håller jag på och eldar i vår braskamin, jätte mysigt, blir så skön värme! Hundarna tycker det är mindre roligt, det är precis som de är inställda på att börja flåsa redan när jag går ut och hämtar ved... jätte jobbigt förstår ni...
Finns ett helt hus att lägga sig i men vi måste ligga bredvid mamma hela tiden ändå fast vi håller på att dö av värmeslag:)
Roliga dom är!

Nu ska jag se lite på tv:n,, hörs sen..

Kramar!!

Blodprov och samtal från barnmorskan!

Imorse åkte jag till sjukhuset och tog blodprov... doktorn vill at jag lämnar ett idag och ett på onsdag för att se om jag behöver höja eller sänka dosen..
Fick samtal från barnmorskan vid 16.00 tiden och hon sa att jag skulle höja dosen från 112,5 till 150 enheter och köra det tills fredag om jag inte hör annat efter jag lämnat på onsdag!

Sprutan går bra att ta.... igår stack jag i ett blodkärl så då kändes det en del, men inget man inte överlever! Många i den tråden jag är med i på FL har plussat, sååå roligt för dem, hoppas att det blir min tur snart... och det tror jag faktiskt!

Har precis varit hos min mamma och pappa och fått lite soppa, jätte god!
Nu ska jag gå och lägga mej börjar 7.00 till möran så det är bara att stiga upp 5.00 för att hinna med alla djuren!

Sov gött alla... hörs imorn..

Kramar!

Älskade Alexander, Toya & Tilda!

Välkommen att läsa om vårt liv efter ett lyckat IVF i Falun! 5 misslyckade efter försök att få syskon så gav upp efter det! Skriver mycket om mina 2 schäfrar Beer-sebas Toya och Beer-sebas Odana och såklart våran skatt och efterlängtade ALEXANDER!

RSS 2.0