Hoppas...

Hoppas verkligen att ja orkar sova inatt... jobb imorn 9-18, men känns som det för ja är helt slut...
Nu kommer snart Frekks ägare och hämtar honom, sen hoppar vi direkt i sängen...
Bebisen trycker sig på min högra sida av magen och vrider över till den vänstra emellanåt, blir alldeles stenhård... anar att vi har en rygg eller rumpa där...
Ja har även svårt att sitta upprätt för det trycker så på högra revbenet, känns som det kläms sönder, även på natten när ja lägger mej på höger sidan så känns det att det är nåt i vägen..

Får hoppas att bebisen har lagt sig till rätta med huvudet neråt nu, verkar ju så i och med att den pendlar så mellan höger och vänster sida och ja tror nästan att det är ryggen eller rumpan, men det väntas att ses den 6 oktober då ska ja ju tillbaka till barnmorskan och då måste hon vara säker på att den ligger med huvudet neråt annars blir det ett ultraljud sa hon...

Gick inge bra för Färjestad idag... vi gick när det stod 0-4 till Linköping å då var det ca 5 minuter kvar....

Sov sött alla..

Kram!

Mycke svamp!

Ja gud va mycke svamp vi hitta, vi var endast ute i en timme men fick nästan en full korg var, och då lämnade vi de mindre oxå så det kunde blivit mycke mer:)
Så skönt väder var det riktigt fint höstväder med strålande sol, enda nackdelen var att ja fick halsbränna så fort ja böjde mej för mycke, men det var det värt... Efteråt satt ja och ränsa i 1 1/2 timme, tog en väldans tid... men faktiskt riktigt avkopplande, satt vid köksbordet i tystnaden, skönt!

Nu är älskling påväg hem, vi ska gå och grilla hos mamma och pappa... gott det!

Hörs sen..
Puss!

02.37....

Ja ni, då vakna ja inatt å har vart vaken sen dess, eller vakna då, ja kollade på mobilen då efter att legat vaken en stund + vart upp på toan... skit töligt, men visst ja e ledig idag, så det gör inte så mycke...

Blev så olustig i kroppen inatt, tyckte inte ja kände nåt liv från bebisen som ja brukar göra jämt efter att ja vart upp på toan, så ja låg och kände på magen hur länge som helst och vred och vände mej... hjärtat slog snabbare och snabbare, men efter kanske en halvtimme så vred det sig i magen... puh, vilken lättnad... jädrar vad orolig ja blev... inge bra när rutiner ändrar sig sådär, men den låg väl och sov så e ja där och grejar och stör, stackare! Så det är väl i och försig en anledning till att ja blev klarvaken...

Idag ska ja och pappa åka till skogen, vi ska inte gå nån längre sträcka men jämt titta efter lite trattisar, han säger att det finns så mycke, så det blir ju bra för vi har ingen svamp i frysen, och det som är såååå gott! Så vi fårse hur skörden blir... poppisarna ska få följa med och springa i skogen, perfekt träning för dem...

Till lördagen har Andreas blivit medbjuden på hockey Färjestad-Modo och sitta i resturangen och äta massa gott och ja ni vet allt annat runt om... Brorsan har blivit bjuden på jobbet och hans tjej kunde inte följa med så då fråga de om Andreas ville ta hennes plats, och såklart ska han bli med, är nog säkert jätte trevligt att sitta där, fårse om vi kan gå på nån match till våren och sitta där, har aldrig gjort det nån gång.. Så ja ska spendera min kväll hos mamma och pappa, mysigt det.. tur att de var hemma annars lyckas alla vara ute på nåt samtidigt jämt, men de ska ju passa lilltussan Lovelia, så det blir mysigt!

Nu ska vi se vad som sker denna vecka då:

Gravid vecka 36

 

Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

 

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

 

Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

 

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

 

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

 

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda...
..........................................................................................................................................

Ja läste runt precis nu och det står att det är vanligt att man kanske inte känner bebisen så mycke nu, eftersom det är så trångt, så det var ju betryggande, behöver man inte hetsa upp sig för mycke....

Nu ska ja se lite på tv:n och hoppas på att ja somnar nån timme ialla fall, ikväll blir det grillat och hockey!!

Puss å kram!

Sista dagen i vecka 35!

Det går inge töligt fort heller.... men anar väl att de sista veckorna blir långsammare...
Har precis vart ute med alla vovvarna så nu ligger de här och sover så skönt, ska ge dem mat runt 21.00 tiden tänkte ja, för de fick vid 09.00 imorse för ja va så trött!

Idag har pappa och jag varit på stan och fikat, drack en kolsyrad vatten och åt en cheescake för 37:- biten, svin dyrt tycker jag när biten inte var värst stor heller..
Träffde även Malin å drack en kaffe.... hon tog lite rast från jobbet...


Alltid trevligt att ses...

Jag är trött i huvudet just nu, har pysslat och stått i hela dagen, hästarna fixa ja för 1 timme sen så de fick gå in när ja var klar...
Var till shell imorse och hämta ut skötväskan och sovkudden vi hade beställt, blev jätte nöjd måste ja säga, så det var ju tur för ibland kan det se ut på ett sätt när man ser bilder på internet och sen blir man inte alls lika nöjd när man får hem varorna....

Måste lägga ut några kort på mina underbara och gosiga katter, detta var ju dock ett tag sen.... men de är lika goa än...





Och här får du en bild mamma, gött det var när vi var i Kreta....


Denna kväll blev du go:)

Nej nu ska ja sätta på kaffe, Andreas och hans arbetskompis grejar med pelletspannan så nu vill de nog ha en köpp!

Imorn går vi in i vecka 36... inte länge kvar nu...

Puss på er!

En klar morron!

Nu har ja precis gått och lagt mej igen.. älskling har åkt till jobbet, å ja var vaken innan hans klocka ringde så ja gick ut med hundarna.. Fick ju med mej Frekk hem igår efter jobbet och Toya är helt kär i han, vet inte vad det blev med henne för hon har inte brytt sig så mycke om han förut... och hon fick ju respons tillbaka så de får nog roligt sen när de ska leka!

Att jobba igår var ingen hit kan ja påstå... skulle stannat hemma igår oxå... helt färdig var ja, ont i ryggen, yr, orka inte konsentrera mej, jobbigt att sitta å va gla och trevlig hela tiden... men ja härdade ut så nu är ja ledig 2 dar å imorn kommer nog Karin å hälsar på mej med Nessie:)
Cissi på jobbet visade mej ett ställe i stan som utför gravidmassage ( taktilmassage) som ja ska unna mej har ja tänkt... Har nån provat? Det står såhär:

  • Taktil beröringsmassage
  • En mycket avslappnande och stressreducerande massage för ökat välbefinnande och inre harmoni.
  • En mjuk massage, värme och stillhet sprider lugn och ro i kroppen. Lugnande hormoner flödar i blodet. Det är kroppens stora lugn- och ro- hormon, oxytocin som frisätts vid mjuk, positiv beröring. Forskning visar att oxytocin ger lugn och lindrar smärta och ångest. När vi upplever välbefinnande och lugn sker både en fysisk och psykisk återhämtning och läkningsprocesser startar.
  •  
  • Så här påverkas du av hormonet oxytocin:
  • • Sänker nivåerna av stresshormoner
  • • Lindrar smärta
  • • Förbättrar sömnen
  • • Påskyndar läkning av sår och stärker immunförsvaret
  • • Har positiv inverkan på blodtrycket
  • • Minskar ångest och oro
  • • Ökar kroppsuppfattningen och självkänslan
  • • Gör dig mer social
  • • Förbättrar relationer
  • • Ger bättre matsmältning och näringsinlagring
  • • Fördjupad andning mm
  •  Behandlingen gör att man gå ner i varv och man får ett inre lugn.
  • Vi mår helt enkelt bra både kroppsligt och själsligt och upplever en känsla av balans och helhet.

  • Så det är nog nåt att satsa på tror ja!

    Jag hade som mensvärk nu när ja gick å la mej igen, brände som bara den.. vet inte vart det kom ifrån, men gick över ganska fort.... nu ska ja se på tv:n lite.. Ja, just det våra grejor från mamashop har kommit till utlämningsstället så det blir att hämta dem sen, kul det ska bli!!

    Ha en skön dag sålänge...

    Kram!



    God möra!

    Idag är det jobb 12-21.30, är fortfarande inte riktigt pigg men vad ska man göra...
    Är ledig 2 dar sen och jobbar endast fredag 9-18 så ja får bita ihop!
    Har precis ätit lingongrova med skinka och ost på och druckit Brämhults Apelsin och ananasjuice, så nu står ja mej ett tag..

    Vet att min dress är färdig virkad nu, så ja hoppas att ja får se den idag... hoppas hon är där, hon hade med den i söndags när ja va hemma....

    Ha en underbar dag!

    Kram!


    Tidig vår anar ja 2010!

    Traderavinst!!!

    Var med och buda på ett nytt set med påslakan och örngott till spjälsängen, tyckte detta va sååå sött och eftersom ja "spar" på elefanter så passa det bra:)



    Vad tycks?

    Endast 149:- tyckte ja va bra:)


    Puss!

    Liberokuponger....

    Nu har ja fått massa med rabatter från Libero bland annat blöjrabatt, våtservettrabatt, badproduktrabatt och nån mer.. anmälde mej ju på deras sida i början av graviditeten och då skulle man skriva i datumet man skulle få barn så nu var det dags att få rabattkupongerna tyckte de... trodde ja hade glömt anmäla mej dit men det hade ja visst!

    Perfekt det, alltid bra med rabatter och vi kan använda dem fram till 12 december för ja väntar med att köpa tills vi får bebisen tror ja, fick ju ett blöjpaket för längesen av brorsan och hans tjej, newborn blöjor så de kan vi använda direkt vi kommer hem sen efter BB!

    Nu har ja precis ätit galiamelon, underbart gott!

    Sov sött....

    Puss!

    Ps: Moset blev gör gött Ds.

    Idag blir det mos...

    Idag ska ja göra mos, är ju så himla gott:) Har legat på soffan till klockan 15.00 och sen har ja vart ute med hundarna så de har fått sprungit runt... Hobbe lyckades springa genom staketet för mej när ja skulle öppna mellan 2 hagar så det hade ju suttit fint att fått han över sig........

    Magen spänner, antar att det är det de kallar sammandragningar.. blir jätte hård emellanåt... förut när ja la handen på magen blev det jätte hårt under den så spände det.. tog sedan bort den så försvann det efter ett tag... bebisen kände väl av att ja var där med handen:)

    Har även vart in på förlossningens hemsida och läst runt lite, är väl dags att vara lite uppdaterad i alla fall.. älskling ska jobba här i stan nu i några veckor, passar ju perfekt med tanke på att bebisen kan komma närsomhelst nästintill.. Imorn blir det jobb 12-21.30, puh, fårse hur det går... men känner mej så jobbig när ja stannar hemma, känns som ja ställer till det för dem på jobbet, hatar den känslan....

    Hoppas alla mår fint...

    Puss!

    Ont i ryggen...

    Ja kan inte sova en blund nästan på natten, är vaken till och från precis hela tiden.. när ja vaknar till så blir ja klarvaken... Precis när ja hade somnat igår så stod katten och jama precis vid örat på mej så då var det förstört, bara att va vaken en timme i sträck till minst... att de alltid ska ut när man somnat till och speciellt inte samtidigt för den andra kom flera timmar senare och ville ut...

    Känner mej inte kry idag heller, men som sagt det är ju inte hur länge kvar som helst så det är väl förståligt om man har krämpor... Känner av bebisen nästan hela dagarna nu, märks att det börjar bli trängre åt den... just för tillfället är ja såååå nyfiken på vad det ska bli... har liksom ingen känning alls vad ja kan tro att det är... men som sagt så är huvudsaken att bebisen är frisk och pigg när den kommer ut... sen spelar det ingen roll alls vad det är... Massa kunder på jobbet gissar hela tiden vad det ska bli,,, eller gissar, de vet, det där blir en pojk! Det där ser precis ut att bli en tjej! Hade en kund i fredags som var helt säker på att det skulle bli en tjej för då får man bredare höfter påstod hon, men ursäkta ja har alltid breda höfter, det är där mitt fett sätter sig först och främst när ja går upp i vikt, och ja var inte liten där när ja blev gravid heller... Tror inte så mycke på att man ska kunna se på magen vad det ska bli, men sen är det ju så klart kul att folk gissar ...

    Nu har älskling åkt till jobbet, det är därför ja är vaken så här tidigt, får sova lite mer sen... se på tv:n lite så kanske ja somnar om...
    Ha en bra dag sålänge och sköt om er!

    Kram!

    Sista natten i Tyskland....

    Tog in på ett jätte fint hotell, hotel seabad.. Otroligt mysigt ställe, som en liten fiskeby. De hade endast ett 4-bäddarsrum kvar men vad gör det..... Jätte mysig pub i foajen och otroligt god mat... schnitzel blev det ju såklart med stekt potatis...

    Lite bilder från hotellrummet:


    Min lilla mamma....




    Älskling å pappa har parkerat bilen....

    Nu ska ja duscha känner mej skitig... blir så när man bara ligger och inte gör nåt speciellt....

    Må gott..

    Kram!

    Award!


    Jag har fått en award av kära www.langtarsa.blogg.se tack så hemskt mycke blev jätte gla!
    Lycka till imorn, håller tummarna för dej!





    Så nu ska ja skriva 7 intressanta saker om mej (får se hur ja ska få till det):

    * Otroligt flygrädd, ändå åker vi nästan varje år.

    * Älskar äta kall potatis rakt ur grytan

    * Kollar hundannonser på blocket VARJE dag (trots att ja inte ska ha fler)

    * Biter på naglarna(äckligt)

    * Blev uppringd av en av de största modellargenturerna i Stockholm när ja gick ur gymnasiet, de ville att ja skulle jobba för dem, men hade behövt vara 1 cm längre än ja är, skulle höra av mej om ja växte lite till vilket ja såklart inte gjorde! ( de såg mej i skolkatalogen)

    * Älskar mos, köper endast det i korvkiosken ibland...

    * Köper hellre saker till djuren än till mej själv...

    Jag ger bort awarder till bloggar ja följer varje dag:

    * This is me-Karin
    * Amor vincit Omnia- Jessica
    * Längre än 9 månader-Tea
    * Familj Önskas
    * Bebislängtan-Linda
    * Lilla underbarn
    * Shoegal-Karin

    Regler:
    Som Awardvinnare ska du kopiera in Awardbilden i din blogg, för att visa att du har fått den.
    Tacka och länka tillbaka till den du fick Awarden av.
    När man får den så ska man skriva 7 intressanta saker om sig själv.
    Ge awarden till 7 andra bloggare. Skriv till dem att de fått award...

    Hoppas ni haft en skön dag....

    Kramar


    Skötväska och Sovkudde Beställt!

    Gick in på mammashop.se idag när ja legat på soffan och tyckt synd om mej själv och beställde skötväska och sovkudde till bebisen....

    Så nu är det gjort, nu är det inget speciellt som vi MÅSTE ha innan bebisen kommer, jo täcke och kudde till sovgungan...

    Bebisen håller igång hela tiden, känns bra! Nu kommer mamma och pappa hem imorn, ska bli skönt...

    Ha en skön kväll!

    Kram

    dålig...

    jaha, då fick man gå hem från jobbet vid 17.00 igår för ja stod inte ut längre... går dålig blev ja, ont i lederna, ryggen och jätte yr! Andfådd för ingenting... Måste lyssna på kroppen nu för ja känner att det tär som bara den.. har vart pigg och inte alls några krämpor på länge men kroppen säger väl ifrån när det blir för mycke...

    Bebisen håller igång, nu är sparkarna jobbiga eftersom ja har så ont i magen.. så varje vridning och spark gör att magen får uppror... men men bara att vila och ta det lugnt..

    Ha en skön dag!

    Puss

    Längtar tillbaka...

    Underbart vi hade det i somras när vi åkte till Binz med mamma och pappa... andra semesterveckan av fyra... Fikade i smygehuk först innan färjan gick...




    Min älskade mamma..



    Här har nog ingen tagit kort nån gång....:)

    Sen bar det ju av som sagt till Binz som låg ca 1 mil ifrån färjan... båten tog 4 timmar ungefär och där åt vi buffè och de andra tog sig något drickbart och ja juice, så det var ja som fick köra resten av biten sen,,,

    Vi hade en fantastisk strand vid Binz med en jätte lång sandstrand och strandpromenad... skulle faktiskt kunna tänka mej att åka dit nästa år igen men då med en liten bebis såklart, för det var väldigt barnvänligt överallt!


    Utanför vårt lägenhetshotell.. här såklart spöregn...


    Jag, något mindre mot vad jag är nu...


    Och mamma....

    Det var underbart i alla fall!
    Idag har ja ont i min töliga mage, hade det hela natten så ja har vart vaken från och till hela tiden, gör drygt tyvärr.. Hoppas det släpper snart... Den 6 oktober ska ja tillbaka till barnmorskan igen så då får vi se om hon känner hur bebisen ligger i magen... Ja blir väldigt stor och stenhård uppe i högersidan av magen hela tiden, speciellt på morronen, precis vid revbenen, undra vad vi har för kroppsdel där....

    Nej, nu ska ja slänga mej i duschen har precis vart ute och fixat stallet så slipper ja det ikväll när ja kommer hem..

    Ha en skön dag!

    Puss!

    Tapetsering var det ja!!

    Vi har ju inte gjort en så stor förändring på väggarna i bebisrummet... eftersom vi inte vet vad det är för krabat som gömmer sig där inne...
    Men lite skillnad blir det...


    Syndes visst inte så bra vad det är på tapeten... men det är som små djur....


    Sedan väggorden... - Det finaste vi gjort, vår lilla Ängel...

    Ska ta bättre bilder när vi fått i ordning vilket går väldigt trögt tyvärr.....

    Ha en skön dag alla... idag blir det jobb 12-18.30!

    Lycka till idag Karin, ska bli sååå roligt att träffa Nessie till veckan:)

    Puss på er!!

    Fasters Älskling!!!!

    Fasters älskling har hittat min blogg... trodde i och försig att ni redan visste om den:)


    Här var ja inte så stor! Puss!

    Idag är vecka 34 avklarad och vi kliver in i vecka 35.... Har precis varit hos barnmorskan och allt såg jätte bra ut... Mitt blodtryck ligger fortarande på 135/? vad det nu var.. hon fick ta det 2 ggr för det är inte så bra om ja överstiger 140 och eftersom ja ligger på gränsen så måste det bli exakt rätt... annars får ja komma till henne varje vecka för att kolla blodtrycket.

    Bebisens hjärta slog på som bara den, 150 slag/min och aktiv som den alltid är när vi lyssnar på hjärtat så fladdra och slog det mycke i högtalaren.. Hon kände även hur bebisen låg, och den låg högt än.. nästa gång var hon tvungen att vara säker på att den ligger med huvudet neråt, annars får vi göra ett ultraljud för att avgöra! Ja fråga om hon hade nån uppfattning om hur stor bebsen är och hon trodde att den var normalstor, inte för liten och inte för stor, men hon sa att det är svårt att avgöra, men som bebisen kändes så verka det som så!
    Ja tycker det är helt otroligt att de kan känna bebisen på utsidan av magen, ja kan inte alls urskilja hur en ligger, förutom att ja känner att den är mer på högersidan av magen och rör sig...

    Idag är det disigt väder men ganska skönt ändå, ska snart ut och vandra med Poppisarna mina...
    Till veckan kommer Frekk till oss i några dar, Niklas lämnar honom till mej när ja stänger på tisdag så ska vi ha han tills på fredagen:)





    Tänk att det endast är 5 veckor kvar tills bebisen är tänkt att anlända... sen vet man ju såklart inte exakt när den kommer men från och till såklart... Kommer så väl ihåg den morronen när ja skulle testa (1 mars), ja ville verkligen inte göra det, för ja hade ärligt talat inte orkat se ett minus igen... speciellt inte när ja visste att det var det enda ägget vi hade så vi hade fått göra om allt igen, och ja mådde ju sååå dåligt av sprayen ja höll på med i en evighet för att bli nedreglerad och magvärken som sen var ett faktum när ja höll på med sprutorna... Tycker så synd om dem som ja ser kämpar ofantligt många gånger med ivf utan att det lyckats... vet inte hur man skulle orkat det ärligt talat... barn är ju något man verkligen drömmer om och såklart tror att det är lätt att "få till", så det är frustrerande när det inte fungerar under flera år... Men önskar alla lycka till!

    Idag är ja ledig, så jädra skönt, underbart! Jobbar helgen nu men det är ok, tror det bara är en helg kvar efter denna sen ska ja va ledig, läääänge! Jobbar tills den 22 oktober sen ska ja va ledig.. hade vart gött att gå hem tidigare men ja har ingen lust att ta massa föräldradar innan bebisen kommer, och det fungerar skapligt att jobba nu ändå så det får gå!

    Här kommer bilder på de fina rosorna ja fick av pappa när ja var magsjuk.. de stod i hela 16 dar på mitt bord, lika fina hela tiden:)





    Visst va de fina!

    Ha en underbar dag...

    Puss!


    Ont i fötterna...

    Ja det är märkbart att man väger betydligt mer än man brukar... blir ju så trött i fötterna och bena hela tiden, inte hela världen såklart finns ju de som har det värre... men man känner sig sååå klumpig och tung... Varm blir ja hela tiden, så fort ja rör mej på jobbet... men det är det värt, måste tycka lite synd om mej själv ibland;)

    Till möran ska ja till barnmorskan vid 10.00 och titta till den lille... ska bli trevligt, också är ja ledig så jädra skönt!! Ska pyssla lite här hemma, sen är det hockey på kvällen så då går vi bort till brorsan och tittar... Pappa har ju såklart alla kanaler som tänkas kan, så Färjestad kan vi se varje match som tur e! Ja som sagt bebisen håller på för fullt i magen, har även kännt av en del på jobbet idag oxå, det brukar ja ju inte göra, men det är väl inte så konstigt när det blir trängre och trängre i magen... Vek ihop en del av bebiskläderna idag å la i byrån, hade tvättat en ljus tvätt så nu ska ja bara tvätta resterande... Ja måla ju som sagt om en gammal byrå som ja ska ha i bebisrummet, men nu är fallet så att lådorna har blivit jätte svåra att dra ut och in, anar att det sitter för mycke färg runt om dem så ja lär väl få slipa dem oxå...

    Hoppas ni haft en trevlig dag!!!

    Toya i sin reflexväst...





    Gud vilka dåliga bilder såg ja nu, vadå 5 megapixel i mobilkameran... säkert!

    Puss!

    Aktiv bebis...

    Vaknade vid 04.50 av att en av katterna ville ut, la mej sen igen pigg som vanligt när ja får gå upp och öppna dörren... visste ju att älskling skulle upp om ca en halvtimme... Kände att det satte igång i magen, så ja la handen på och det verkligen svalla eller hur ja ska förklara... hela magen rörde sig... låg på vänstersidan så ja höll handen på andra delen av magen och ja kände hur hela bebisen vred sig där inne, jätte mysigt:)

    Nu är elektrikern här och fixar el till våra utelampor och hundgården som nån lyckats kapa av... ska även be han att fixa ett uttag i taket i barnrummet så ja kan köpa nån fin lampa att hänga i taket.. blir så mörkt om man inte kan tända i taket, det är nog en fördel när man ska byta blöja... Ja får ha skötbordet i barnrummet för vi har ett så litet badrum så det får inte plats där, men det fungerar säkert lika bra, får slänga blöjorna direkt i soporna i stället så de inte blir liggandes..

    Idag jobbar ja 13-19, en lugn tid, trodde nästan ja skulle få åka hem igår från jobbet för ja var helt färdig, så fort ja rörde mej blev ja helt slut... allt ja gjorde va jobbigt... magen va inte på topp osv.. men ja starta dagen med att göra en atg utbildning på nätet som ja också klarade... väldigt skönt! Sen satt ja endast i kassan igår så det var lugnt.... en del folk såklart eftersom det precis har varit barnbidrag, och då märks det skillnad vill ja säga!

    Idag är det riktigt kyligt tycker ja.. solen försvann precis så nu är det bara molnigt, gör ju inte så mycke eftersom ja ska jobba..

    Hoppas alla får en bra dag!

    Kram!

    Magont..

    Idag är en dag då min mage gör uppror igen, har ont som f-n... tarmarna som kapitulerar.... Men överlever väl det är ju van... Har vart ner till vårdcentralen och tagit ett blodprov... de kollar så ja inte bildat antikroppar och de kollar även sockret!

    Ska ju till barnmorskan på torsdag vid 10 och kolla hjärtat och att magen växt igen... varannan vecka blir det nu fram tills det är dags:) känns tryggt att få komma dit och kontrollera så allt står rätt till... Ja ska även åka och köpa mej en skötväska nu nån dag och snuttefilt till bebisen... får bli ett projekt på torsdag när ja e ledig... Vill väl ha en väska med mycke fack så ja får plats med allt möjligt i den, den ska ju som sagt bäras med överallt...

    Idag jobbar ja 14-21.30, mindre kul måste ja säga, hatar att stänga!!!!! Ska dammsuga och hänga tvätt innan dess så det är dags att sätta fart nu...

    Sköt om er!

    Kram

    Ps: tack Karin för att du ringde och fråga om bilbarnstolen... du e så go! Puss... Ds

    Läran om amning...

    Det var avslutningssamtalet på kursen, fick se en film + att barnmorskan visade massa hjälpmedel man kunde använda om det är så att det går trögt med amningen... Alla kan amma sa hon men för en del tar det lite längre tid, men vissa undantag såklart, därav de som gjort plastikkirurgi kan vara en del av dem... Men som min läkare sa då var att det inte behövde bli ett problem alls, det är helt beroende på om man lyckas skada något i brösten, så ja är ine vidare orolig.. har ju faktiskt sett att det blir lite fuktigt ibland på bröstvårtan, så ja anar att det fungerar..

    Vi fikade och hon informerade om va viktigt det var att vårda förhållandet sen, inte glömma bort varanndra osv....  Och när alla fått sina bebisar kommer vi träffas igen och se hur allt har gått...

    Ikväll blev det spöregn, älskling å ja har precis vart ner till ica och köpt lite frukost för morrondagen för det var tvärtomt.. nu blir det csi: NY och sen Filip och Fredrik!

    Sweet dreams.....

    Föräldraträffsdag!

    Japp idag är det föräldraträffsdag, klockan 13.00 drar sista mötet igång... Tror barnmorskan bara ska avrunda och höra så vi fått med allt vi vill veta! Måste även ta med lappen som ja ska lämna till labbet för ja ska ta ett prov nu innan torsdag när ja ska tillbaka på kontroll igen..

    Älskling åkte för ca 30 minuter sen, men han komer hem senare idag för han är ganska nära och jobbar så det är skönt... Min mage är jätte utsprängd känns som ja ska spricka närsomhelst, vill inte bli större nu, det räcker! Bebisen grejar och har sig, har inte hunnit kännt efter så mycke nu på möran för ja har vart igång sen klockan ringde 05.20!

    Hörs sen...

    Puss

    Love Höstväder!

    Åh, det har vart sååååå underbart väder idag:) Helt underbart, går inte att beskriva! Strålande sol, inte för kallt och helt vindstilla... kan inte bli bättre:)
    Imorse städade vi ur byrålådorna i hallen, jämt litte skit man samlar på sig, tror man verkligen att man någonsin kommer använda all dret man lägger ner i dem? Not! Så nu är det nästintill tomt i lådorna... gött dä!

    Chris ringde vid 11 och frågade om de kunde få komma ut, å självklart det... så de kom runt 12-tiden med lilltussan så go och hon är ju såå gla i vovvarna... Det bästa som finns!
    Lämnade in min dretmobil igår för lagning, ingen hör ju vad ja säger när de ringer som man bir ju måttligt trött när man får upprepa allt en 100 gånger per samtal... Så nu har ja en gammal hederlig mobil, perfekt! Marcus och Louise kom också till oss, så vi beställde pizza allihop, det var gött!

    Sen bar det av till Lilian för att köpa hundmat...Poppan äter ju lite dyrare foder som ja köper av henne... bortskämd... hälsade även på hennes syskon... en av tikarna ser nästan exakt ut som Toya fast lite ljusare i teckningarna, det var henne vi valde från start men bytte sedan till Toya för vi tyckte hon verka bli "snyggare".... ville ha en kraftig tik med mörka färger.. så där valde vi ju rätt! Men alla är jätte fina, skulle vilja ha allihop om vi bara kunde;)

    Vi har även röstat idag, tur ja kolla upp ordentligt vart vi skulle rösta annars hade vi gått bort till sockenstugan här vid kyrkan som det alltid varit vid förut, men nej inte i år... så vi fick åka ner till min gamla skola och lägga rösterna... gick ju lika bra det:)

    Så här ser mina kvällar ut för det mesta, ja och alla mina djur... snygg man är, nyvaken på detta kort!



    Inge rörigt alls med alla filtar... men gud sååå underbart.. precis det här livet ja drömt om att leva, så träffa ja en man som också älskar djur... tänk om ja visste det när ja va liten och älskade att träffa min farbror som då hade en schäfer från samma ställe som Matilda och Toya är ifrån.. han var världens underbaraste, det bästa ja visste:) Mina 2 katter är 50% siames och 50% bondkatt så de är som 2 små hundar, följer mamma överallt och jamar, väldigt personliga... Nu är det ju otroligt många som undrar hur det nu ska gå när vi får barn.. hur ska allt lösa sig med hästarna och alla djur.... ja, folk har väl överlevt det förut, ja tror inte vi är dom första... tänk att många är så negativt inställda... man får väl ta det som det kommer, ja kan inte förbereda mej på det, bara göra det bästa av saken så löser det sig nog!

    Bebis sparkar och slår... lever loppan därinne! Idag har jag tvättat en del av bebiskläderna, tänkte ja skulle vika ihop dem och lägga dem i byrån som ja ska ha inne i bebisrummet... de har bara hängt över skörbordet så ja måste få lite ordning känns det som, är ju inte allt för länge kvar!
    Var lite osäker på om ja kanske skulle köpt oparfymerat skölj och tvättmedel, tror ni det gör nåt att det luktar lite gott? Ingen av oss är ju allergiska så det måste väl kvitta, har hört att många inte använder parfymerat till bebisarna...

    Nu ska ja gå och ta in hästarna, sen blir det att steka fläskfilè som älskling ska få i matlådan imorn och resterna av potatisgratängen... själv så skippar ja matlåda går ju endast till klockan 13.00 för ja ska ju på sista föräldraträffen vid 14.00....

    Hoppas alla haft en lika bra dag som jag...

    Puss!


    Potatisgratäng i ugnen...

    Idah har det grejats i bebisrummet:) Äntligen hade våran tapet kommit så nu är den på plats och även väggorden.. ska ta några bilder där imorn hann bli för mörkt tyvärr... Älskling var lite nervös innan han skulle få upp tapeten, men han klara det galant!

    För några veckor sen fann ja en av våra katter uppe i badbaljan ja köpt, som står inne i röran i bebisrummet... Han stortrivdes uppe i den, fast mamma tog bort han för ja vill inte att de ligger i grejerna bebisen ska ha, blir så hårigt och skitigt efter att de vart ute...



    Men han trivs även på "morfars" mage.. han brukar gå dit ibland, blir ju så bortskämd där...



    Imorse åkte mamma och pappa till Kanarieöarna... inge töligt... Hade faktiskt vart gött med lite värme nu, även om ja trivs med hösten.. men man blir ju så trött när det är mörkt så stor del av dagen...

    Vi var även in på babyproffsen idag och kolla på skötväska, blev lite stressad för de stängde precis när vi gick in så vi var bara därinne i 5 minuter ungefär... får titta nån annan dag eller kanske till och med beställa över nätet..

    Nu ska ja steka oss lite lövbiff till potatisgratängen, blir gött dä!

    Ha en underbar lördagskväll....

    Puss!

    Tjohej....

    Blev som ni märkte igår inget skrivet.... var fullt upp precis hela dagen och kvällen!
    Jobbade endast till 13.00 igår, men efter att inte sovit mer än säkert högst 3 timmar på natten så var ja oerhört sliten precis hela dagen... Direkt efter att ja slutade åkte ja hem och bytte om och hämtade älskling för det var ju dags för föräldraträffen! Denna gång handla det om förlossningen, intressant men ändå mycke man läst själv på internet, så ja fick väl inte så mycke mer kött på benen... men trevligt att ändå va med:)

    Efter föräldraträffen bar det av hem till mamma och pappa för att hälsa på deras bekanta som fick sin bebis för 2 månader sen.... Gud va söt hon var Amanda:) Ja kan inte förstå att dom är så "med" när de endast är 2 månader... Hon log och "pratade" som bara den med oss... ja höll henne en liten liten stund.. tycker det är så svårt att hålla i dem när de är så små, men visst blir det väl en vane sak sen såklart! De hade även med bilder de hade tagit på magen sista veckorna och även kort på Amanda i början... åh va fina de var, ja måste se till att vi tar bilder nu så snart som möjligt!

    På kvällen när vi gick hem så kom Gustav och Jan och tog sig ett par öl och så såg vi på hockeyn, Timrå-Frölunda, men vi somna alla 4 innan sista perioden var slut... Standard på fredagar!
    Lovade en bild på Poppan hur hon alltid ligger hos mamma när ja sitter vid datorn.. så söt!



    Lite otymligt att använda datorn men va gör man inte;)
    Vi planterade ju även lite häromdagen oxå.. de är ju så fina dessa växter!



    Lilltussen var ju med också såklart...



    Idag ska vi åka och hämta bebistapeten och få upp den på väggen också:) vi ska bara låta brasan brinna ut... sen bär det iväg!

    Karin ha det såååå underbart på din semester nu... bara du kommer ut så ofta du vill när du e ledig:)
    Ja ska gå in på ullareds hemsida och kika på haklapparna... så om du vill kan du få köpa med ett par så får du pengar så fort vi ses! Sköt om dej nu... Pussar i massor!

    Och alla ni andra ha en underbar lördag!

    Puss!

    Bilder i möra!

    Ligger på soffan nu efter grillat hos mamma och pappa och orkade verkligen inte föra över korten så det får bli imorn... Imorn är det även föräldraträff som ska handla om förlossningen så det blir väl spännande.. även Andreas ska med imorn så vi får se vad han tycker om det... blir nog bra!

    Nu är ja jätte trött, ska upp och jobba imorn vid 07.00 så ja måste försöka sova nu... slutar visserligen 13.00, men att sova hela natten e inte alltid säkert, så ja hoppas och ber att ja gör det inatt! Imorn eftermiddag-kväll ska vi till mamma och pappa och träffa deras vänner som fick sin lilla tjej i somras, de har också gjort ivf så man har en hel del att prata om... blir mysigt att träffa deras lilla!

    Dröm sött mina vänner...

    Puss!

    Vecka 33 avklarad!:)

    Idag när ja vakna va ja faktiskt något piggare... ni vet när man i alla fall vaknar och inte känner att allt bara är tungt och man är små irriterad över allt... Har sovit ganska bra inatt, var endast upp en gång och kissa, gången därpå var när älskling åkte till jobbet vid 05.15.. Tycker inte ja haft sånt problem med att ja måste springa på toan ofta, hör att många måste springa jätte ofta, måste va urjobbigt!

    Kom även på igår att mina ljumskar är betydligt bättre och det är ju jätte skönt, känner i och försig av det en hel del när ja vänder mej på natten men inte något speciellt när ja vart uppe och gått så det är skönt... anar att det hjälpt att ja tagit det lite lugnare! Idag går vi ju in i vecka 34:) oj vad tiden rusar iväg:) känns så härligt! Snart e det dags:) Något man inte kan förbereda sig på alls.. detta är de sista veckorna som vi endast behöver bry oss om vad vi vill och inte.. sen är det bara att anpassa sig... kommer bli en stor omställning men till det positiva såklart...

    Nu ligger Toya med sitt huvud på min mage och bebisen buffar för fullt... har märkt att hundarna förstått att något är därinne för de kommer fram med nosen ibland när ja sitter i soffan och buffar på magen och nosar som bara den på den, vilket de inte gör annars:) Ska lägga upp ett kort på Toya ikväll så ska ni få se va ja menar!

    Hoppas alla får en underbar dag, själv så ska man jobba 12-19, vilket är helt ok!

    Kramar i massor!

    Sömnig och trött i kroppen...

    Jätte tunga ben har det varit idag... allt ja gjort har vart jobbigt... så sen ja kom hem efter mötet på jobbet gjorde ja lite mat, tog in hästarna och rastade hundarna sen har ja legat här på soffan, orkade knappt gå runt och tända ljus... men det måste man ju ha... tände även en brasa fast ja håller på att dö av värmeslag, just för mysfaktorn skull... så altandörren har faktiskt fått stått öppen ett tag...

    Bebisen håller på och gymnastiserar för fullt i magen på mej... slår så ja skvätter till emellanåt... bra att den tränar upp sig för livet utanför magen:) Låg precis och tänkte på när ja ska få sätta upp julgardinerna... det är ju sååå mysigt, blir så varm känsla i rummen då... men kom på att då har vi ju faktiskt en liten bebis som e med... å tänk, kommer ju bli ännu roligare att pynta till det då... mysigt! I helgen var Andreas kompis här och hälsa på.. han hade med massvis av babyleksaker som inte blivit använda något alls, av olika anledningar som ja inte vill ta upp här... De var sååå fina, och vi har faktiskt inte köpt några "leksaker" än så det passa jätte bra.... Tack så hemskt mycke!

    Bebisrummet står fortfarande still utan att vi gjort något där... tapeten har vi inte heller hämtat ut vilket vi måste göra snarast... ja köpte ju gardiner på ikea när mamma å ja var där så de skulle ja behöva få upp.. inget av dessa saker tar någon stund, men ja får lixom inte tummen ur... känns som det är så länge kvar fast det endast är 7 veckor kvar till datumet som e satt... sen vet man ju inte om den kommer tidigare eller senare lr hur? Så det får bli helgens bestyr...
    På lördag åker mamma och pappa utomlands och blir borta en vecka, så imorn ska vi dit och grilla, blir ju gott dä!

    Har även planterat 2 blommor i våran välkommenskylt... de första höstblommorna för i år...
    Köpte på jobbet 29,90 st perfekt... kommer ju tyvärr inte ihåg namnet på dem men får ta en bild imöra!

    Sov sött alla!!

    Kram

    Fin Höstdag...

    Underbart det är ute när solen lyser och det inte är allt för varmt, perfekt höstväder med andra ord... Har precis vart ute med hundarna och fixat stallet... Är otroligt trött idag, var även det igår... känns att kroppen behöver vila mer just nu... är så otroligt klumpig, tappar allt hela tiden bara för ja inte orkar böja mej ordentligt och humöret är inte på topp... lättirriterad känner ja! Imorse när ja låg med datorn på magen så hoppa den som bara den..bebisen höll på och greja.. den gillar när ja ligger med den på magen tror ja!

    Nu är det " Adam och Eva " på tv:n, gud va pinsamt det blir hela tiden,,, just nu springer han runt för att köpa kondomer, som han och barnflickan ska ha.... åh ja skäms, det går ju så snett allt för han! Inge smidig! Själv så har ja precis duschat och raka benen är ingen lättmatch, det blir till att dra på måfå och känna med handen... vill ju inte växa igen precis;)

    Ha en fortsatt bra dag!

    Kram

    Gött med ledig tid!!

    Underbart har det varit idag... va till Malin och fixade håret vid 09.00, fyllde det ljusa och la i väldigt mörkt i underhåret.. Blev supernöjd... klippning hoppa vi över för det va inge slitet, konstigt tycker ja för ja har inte klippt mej de senaste 2 gångerna ja vart där, så håret håller sig bra... säkert silkesdropparna ja kört med i flera år.....

    Efter det blev det Waynes med Pappis... kyckling och fetaostsallad, mycke gott och Kaffe Latte som efterrätt... pappa bjöd, så snällt! Efteråt gick vi in på Gina, han köpte en kofta, leggings och nån annan blus till mamma... Och även en kofta till mej.. går nog knäppa knapparna annars har ja den hägnas över bara... Köpte mej även stödstrumpor på apoteket... 170:- och gud va sexig man blir i det;) blir nog bra på jobbet, håller ju på att dö av värmeslag och strumporna stramar in i anklarna på mej så ja har märken hela kvällen efter ja tagit av mej dem....

    Bebisen har grejat väldigt mycke idag... otroligt spänd på högersidan av magen.. bebisen verkar trivas väldigt bra där och grejar som bara den när ja suttit och petat på den... dum mamma är... men jädrar vilken spänd känsla det är på den sidan, lite olustigt att känna faktiskt, ja har så svårt att förklara hur det känns... jajaja.... den pysslar även längre ner i magen sparkar å slår! 

    Har precis vart ut till stallet och tagit in hästarna.. plockade lite äpplen först till Hobbe, det är ju så mumsigt... höll på att dra mej omkull när ja tog in han för det va jätte halt på cementplattan utanför.. hade ju vart fint dä,,, men han backa som bara den, blev väl livrädd när ja ryckte till som ja gjorde.. Nu lyser lycktorna i uterummet och idol är på tv:n, älskling kom även hem idag, gla ja blev, så ja gjorde hemmagjort mos och egna köttbullar.. var upp till en bondgård ovanför oss och köpte potatis.. de har ett litet stånd med potatissäckar ståendes utanför sig, så tar man vad man ska ha och lägger pengar i en burk... perfekt! En enda säck kvar så ja hade tur... så 45 kr i burken!

    Hoppas alla haft en skön dag.. och Karin du har säkert myst till tusen med Nessie:)

    Puss på er!!

    Fixa Håret!

    Idag 9.00 blir det att åka iväg och fixa håret... fylla i min stygga utväxt... blir kanske sista gången innan det är dags för bebis vi får se... Älskling åkte till jobbet nu vid 05.30 så ja va upp och gjorde smörgås till han... snäll "fru" han har;) Ligger och myser med mina poppisar nu... ska försöka somna en liten stund till... Toya har ett speciellt läte för sig inemellan... hon tjuter låter inte alls som en hund, har hon gjort sen hon va liten, pratar lixom så det får bebisen i magen höra varje morron så det är nog ett läte h*n kommer känna igen sen...

    Ha en skön dag och njut!!
    Karin hoppas du tog massa fina bilder på Nessie så ja får se på torsdag:)

    Puss på er!!

    Härligt Höstväder!

    Åh, va mysigt det vart ute nu sen ja kom hem vid 17.30... solen lyser, lagom värme och en öl på trappen:) För mej såklart en alkoholfri! Mycke mysigt med hösten tycker ja.. nu har ja precis tänt lycktorna i uterummet och massa småljus i vardagsrummet.. det är så avslappnande att se på!

    Biggest loser är på tv nu, tycker det är roligt att se, de är ju så duktiga och kämpar... det är ett par med som tävlar som de kallar "Barnlösa", det är deras lagnamn... de fick precis reda på att hon är gravid i vecka 7 efter 2 års kämpande... så underbart att se.. blev alldeles tårögd...

    Älskling å ja har vart ute med Poppisarna på gärdet så de har fått lekt och gjort sitt, skönt när de kan springa av sig innan kvällen.. då sover de så mycke bättre... Dick (min farbror) har även vart här en sväng, han hade vart borta hos min pappa som passade min brors tös.. han hade filmat henne med mobilen.. hennes första riktiga promenad på egen hand... hon stapplade på som bara den så roligt att se... min bror hade precis kommit dit och han var alldeles exalterad när hon tog sina första riktiga steg.. hon har väl tagit en 4 steg själv förut men inte promenerat iväg.. så det måste kännas stort som förälder!

    Min bebis pysslar på som vanligt i magen, har även känt en del på jobbet idag när ja satt på lunch, är lite känslig i magen just nu, så det känns lite ömt när den sparkar mot tarmarna.. därav säkert mer märkbart än annars, för ja brukar ju inte känna något förrens ja lägger mej och tar det lugnt, men det kanske ändras såklart, mycke som händer nu:)

    Hoppas alla haft en skön dag, nu ska ja släppa ut min katt som sitter å jamar som bara den vid altandörren, han vill inte vara inne längre det är ju inge kul!

    Sov sött...

    Puss & Kram

    God nattsömn!

    Inatt har ja sovit otroligt skönt och tydligen älsklingen med för han lyckades försova sig som han aldrig gör annars... Ligger här i sängen nu och känner hur bebisen grejar runt.. sparkar som bara den:) Ute är det gråmulet, en sån dag man bara vill ligga inne och mysa.. vore inga fel! Men jobb 10-18 blir det idag också, sen är ja ledig 2 dar... ska fixa håret imöra och på eftermiddagen ska ja träffa Sofie ska bli trevligt!

    Vill säga grattis till Tea som lyckades få sitt pluss idag!! Vet va lycklig den dagen var.. och snart går du där med stora magen... underbart! Lycka till nu! Kram!

    Det gick bra att jobba igår för ja fick sitta i kassan hela dagen och det behövs verkligen nu om ja ska palla med känner jag... blir oerhört trött i benen av att bara stå och inte kunna sätta mej ner.. så det är guld värt att man har arbetskompisar som gillar att byta plats med mej... brukar aldrig vara nåt problem, annars löser det sig alltid! Nån dag nu ska ja åka och kolla på skötväska har ja tänkt, är väl dags att ta tag i det snart... lika bra att ha det hemma.. så är det fixat..

    Hoppas ni får en bra dag!!

    Kramar!

    Jobba!

    Nu är det dags att åka och jobba!
    10-18 kör vi idag....
    Höres ikväll!

    Kram

    Barnmorskebesök.......

    Imorse vid 10.00 var vi till barnmorskan för kontroll.... Allt såg jätte bra ut:) Bebisens hjärtljud låg på 142 slag per minut och mitt sf-mått hade ökat precis efter kurvan.. Mitt blodtryck låg som vanligt på 130/60.. så allt håller sig stadigt! Barnmorskan kände även hur bebisen låg i magen.. ja fick ta ett djupt andetag och sedan andas ut så tryckte hon neråt blygdbenet och kunde då känna bebisen huvud... bebisen kropp ligger i högerdelen av min mage, med ryggen utåt... hade nästan anat det eftersom ja inte känner något alls på vänstersidan...

    Idag hämtade ja även ut vår åkpåse till bebisen och gud va varm och mjuk den va... blev såå nöjd, bättre än va ja hade trott:) Så nu kommer inte tussen frysa i vinter när mamma är ute och ska bränna fläsk;).. Älskling och min kära svärfar har idag tömt hela vårt vedförråd på den ved som var kvar.. för att kunna lasta in den nya.... så de har stått och staplat på pallar hela dagen, och lagt all tännved i säckar... jätte bra blev det:) Så snällt att han åkte ända från Hagfors för att hjälpa oss med det, lite otympligt för mej att stå böjd så nu tyvärr så det var värt massor!! Tack!!

    Själv så fixade ja iordning mat åt hästarna och ställde in dem för det höll på att dugga hela tiden... Tog sen skottkärran och skottade ur båda hagarna på skit från både idag och igår, blev i och försig bara 2 kärror, men de kan ju inte skita på ett ställe utan helst runt om i hela hagen... Sen kratta ja paddocken på massa gammalt hösilage som bara blivit liggandes och blir nedtrampat, så nu ser det tiptop ut.. 3 kärror med bara massa hö.. så nu får ja säga till tjejen att hon krattar upp det som blir liggandes så håller det sig fräscht:) Även dags imorn för vår städdag i stallet, klockan 8.30 drar vi igång, ska bli gött att få det fräscht, lite orolig bara att ja kommer ha mer ont i ryggen imorn när ja vaknar.. känner ju av det jätte mycke när ja har lyft för tungt.. och ja hade väl inte den bästa arbetsställningen när ja mocka ut hagarna.. då får man lida för det sen.. " Är huvve dumt får kroppen li "...

    Nån dag här framöver ska vi åka till sjukhuset och hyra oss en bilbarnsstol... Barnmorskan gav oss en broshyr på det, endast 400kr för 9 månader... kan ju inte bli bättre... Hon tyckte nästan det var dags för det nu, så vi har den redo... För om vi skulle få bebis på en helg så är det stängt och då blir det lite krångligt att ta sig hem så det ska fixas... Åh, va ja längtar... snart e vi ju där!!!!!!!! Jippie!!!!

    Hoppas ni haft en bra dag...

    Sov gött!

    Kramar!

    Sweet dreams....

    Hoppas alla haft en underbar dag, själv så ligger ja här nu och känner hur min bebis tränar inne i magen... åkpåsen vi beställde har nu kommit till ica för att hämtas ut, så imorn ska ja svänga förbi där och hämta den:)

    Sov gött!
    Kram!

    Ingång i vecka 33!

    Graviditetsvecka 33

    Kanske har ditt barn lagt sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen.

    Du kan känna din livmoder ungefär 15 cm ovanför din navel.

    Det är bara en och en halv månad kvar och du kan drabbas av städmani. Allt ska rensas, städas och sorteras. Allt ska fixas klart så att du slipper tänka på det sedan. En del kvinnor kan drabbas av separationsångest, hur blir livet utan magen. Det kan vara en tid av mycket känslor. Förväntan, längtan, oro och förvärkar.

     

     
    Om det är första graviditeten börjar många fundera och undra över amning och spädbarnsskötsel

     

    Det kan vara klokt att skaffa sig lite kunskaper i förväg - kunskap ger trygghet.

    Har du i stället svårt att alls föreställa dig hur det ska fungera med ditt nyfödda barn? Tala med din barnmorska! Hon kan hjälpa och råda.

    Många blivande mammor känna sig stora och klumpiga med svullna fötter och anklar. Om du trycker in ett finger över ankeln några sekunder så blir det en grop kvar när du tar bort fingret - det är ett typiskt tecken på att det är ödem. Vanligen är svullnaden betydligt mindre när du stiger ur sängen på morgonen.

    Sitt högt med benen när du kan - när du läser, stickar eller tittar på TV.


    I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm.

     

     

    Huden har ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar mot fostervattnet.

    Barnets alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka. Ibland kan du få uppleva att barnet hickar, du känner ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda.

    Lånat från: Growingpeople.se

    Insåg precis nu när ja kom in från stallet att ja måste ta det lite lugnare, blir så jädra trött och andfådd också får ja världens värk nere vid bäckenet.. känns som kraftig mensvärk och det är ett tydligt tecken på att man gör för mycke än man ska... Ja vill hinna med så mycke innan ja börjar jobba, så ja har även tvättat och städat och allt detta sen 07.30 i morse, så nu ska ja sitta här på soffan i nån timme och bara ta det lugnt. Hundarna har vart ute och sprungit på gärdet så de ligger och sover nu, så goa! Idag kommer älskling hem...

    Kram!

    Föräldraträff!

    Det var igår det, hann tyvärr inte uppdatera för ja hade fullt upp när ja kom hem!
    Det var väl som ja tänkt mej, alla hade ju redan träffats så de satt redan och småprata när ja kom in... Ja var där 13.45 när det skulle starta 14.00, så ja vet inte hur länge de hade suttit där!? Men men... fick fylla i mej på en lista, namn, telenummer och beräknad födsel... Sen fick ja gå och sätta mej i ringen... vet inte va som blivit men ja har kommit in i en period som ja blir röd i ansiktet för ingenting igen, fast ja inte tycker det är ett dugg pinsamt egentligen men det blir ju det när ja känner att ja blir röd!

    Gruppen fick presentera sig igen eftersom ja inte var med sist,, de första som skulle ha var beräknade till 26 oktober och de senaste var i december nån gång... när ja väl skulle presentera mej så berätta ja mitt namn och att vi ska ha den 3 november.. då sa barnmorskan, -men du har ju skrivit den 3 oktober här... öh, va blir det lixom, hjärnsläpp helt,, så då fick de sig ett gott skratt.....

    Barnmorskan gick denna gång igenom " Efter födseln " när man kommit hem och så, fick se en dvd med några par och deras nyfödda bebisar,, ärligt talat så har man ju läst om det mesta, men en del ställde lite frågor efteråt som man inte hade tänkt på! Sedan kom det en nybliven mamma och hälsade på med hennes dotter och berättade om förlossningen, och allt annat som rör bebisen i samband med hemkomst och skötsel efteråt, det hon tyckte var bra att tänka på... var intressant faktiskt.... Hon hade ju i och för sig världens snällaste och lugnaste bebis med sig, för hon satt bara där i knät och log, jätte söt... Hon hade hunnit bli 3 månader, trodde inte de var så "med" redan då, så ja blev lite förvånad! Fika serverades som avslutning.. många lättsamma tjejer så det var ingen problem på den fronten... Nästa träff blir fredagen den 17 september vid 14.00 tiden!

    Vi blev även rekommenderade en profylaxkurs om vi var intresserade, men känner att det inte är något för oss, så hon visade att det gick att köpa deras bok eller dvd, så ja har precis vart in och beställt dvd:n, tror det är lättare att ta till sig än en bok... Den heter "Innan du föder".

    Innan du föder Så det blir spännande att se om man får nån hjälp av den sen när det är dags att föda, om ja blev nåt kunnigare:) Köpte den på adlibris.se.

    Idag är det jobb 12-21.30, mycket skönt;) och till möran vid 10.00 är det dags att åka till barnmorskan igen för att mäta och lyssna på hjärtat!

    Ha en skön dag alla!

    Kram!

    På G!

    Japp, nu bär det av till föräldraträffen.... lite pirrig e ja vet inte varför,,, lite jobbigt med massa nytt folk innan man lär känna dem tycker ja....
    Hörs sen!

    Kram

    Bebis-sparkar!

    Eller vet inte riktigt om ja ska kalla att det sparkar längre, är mer som en hel ormgrop som rör sig... Många pratar på att man kan se en fot eller hand nu utanpå magen, vilket ja aldrig lyckats gjort, att man nästan kan greppa tag om den när den syns... ja har egentligen ingen aning om hur vår bebis ligger... anar såklart att den ligger långt ner pga sparkarna i min rumpa, men är även mycke livat jämt precis ovanför urinblåsan... Så när ja är lite kissnödig så lyckas alltid bebben sparka eller slå just där, så det känns som ja är mer kissnödig än ja behöver vara....

    På torsdag måste vi åka och höra hur det går med våra tapeter till barnrummet,, eller just dä ja jobbar ju precis hela dagen så ja får be älskling, vore ju bra att få upp den nu:)
    Min arbetskollega som virkat en dress till vår bebis sa att hon ska ta med den nån dag för den var nästan klar nu, hon skulle endast köpa ett blixtlås först... åh va spännande det ska bli att se den... så mysigt med sådana kläder, inget man direkt kan gå och köpa så det ska bli jätte kul....
    Till möran måste ja ringa barnmorskan och höra om det ska tas nåt blodprov innan fredagen.. har för mej hon sa det men mitt minne sviker så det är bäst att höra!

    Hoppas ni haft en skön kväll!

    Kram!

    Stel och vaggande..

    ungerfär så känns det nu... otymplig är ja,,, hahaha:) Ja hoppas å ber att ja inte blir så mycke större nu, för det räcker med mage nu! På vägen hem stanna ja och köpte en mjukglass med strössel och om det är gött!!! I love it! Blir nog aldrig nöjd på det...

    Som sagt imorn är det föräldraträff... den andra i sin tur, missa ju den första så alla andra har träffat varanndra så det blir lite pinsamt tycker ja... bara de inte frågar va ja har för förväntningar och va ja tänkt mej, för ja tar det mer som det kommer... vill inte planera för mycke för det är inget ja kan styra över själv...

    Återigen har ja skickat överklagan till försäkringskassan angående att få jobba halvtid... har pratat med vårt skyddsombud på jobbet och enligt de normer vi jobbar efter enligt arbetsmiljöverket så får man inte lyfta 20 kg och uppåt om man inte kan lyfta nära inpå kroppen, vilket inte är möjligt i mitt fall med magen som är stor... och det anser de att ja ska göra för att få det beviljat!?! märkligt! Så brevet ska läggas på postlådan... Annars jobbar ja fram till den 22 oktober innan ja går hem, om inget sker innan dess, man vet ju aldrig när bebisen tänkt anlända!

    Toya har precis fått lekt med sin pojkvän Benjamin, otroligt roligt tycker hon.... Ja frågar henne om hon vill åka till Benjamin.. då lägger hon huvudet på sne och piper... sen piper hon i bilen på vägen dit och flyger ur och studsar utanför deras grind... så söt poppan! Nu ska ja lägga mej ner på soffan om ja får Toya ur vägen för hon tog precis min plats ( o.b.s. ja har täcken i soffan så de ligger inte rakt på) väntar på att Marcus ska komma hit, han skulle köpa med kyckling till mej så ja har nån kvällsmat, för det insåg ja att det va dåligt med...

    Hoppas alla haft en skön dag!?

    Puss!

    Trånga kläder!

    Ja, det är verkligen standard nu det.... Har large på skjortan på jobbet och den går nätt och jämt att knäppa... ingen skön känsla direkt med trånga kläder.. Var en befrielse när ja sluta och kunde ta på mej koftan och flyta ut:) Idag har ja stått mestadels på jobbet och det känns verkligen i benen, de blir lixom stumma och känns som de väger ton... men men har väl gått upp ett x-antal kilon så va ska man räkna med...

    Inatt hade ja återigen problem att sova pga den jädra halsbrännan som aldrig ger upp, går lixom inte att ligga ner ordentligt för då blir det stopp i min hals... så ja får väl börja att halvsitta;)

    Bebisen har hållit sig lugn under dagen som vanligt.. sätter väl alldeles snart igång nu när ja lagt mej ner.. väntar på att Filip och Fredriks nya program ska börja.. de är ju i Grums så det kan man ju inte missa!

    Hoppas alla mår fint!
    Fick återigen en underbar nyhet av en gammal vän idag...

    Sweet dreams..

    Pöss!

    Åkpåse beställt!

    Eskimo Star åkpåse i gruppen BARNVAGNSTILLBEHÖR / Åkpåsar hos Köpbarnvagn.se (9120025948024r)Denna åkpåse från crezent blev beställt nu...
    De hade 50% på dessa i lagret på köpbarnvagn.se, fanns i svart, sand och denna röda... älskling tyckte den röda så det fick det bli, ja gilla den mest oxå... Passar väl även om man får en pojk tänkte vi.. eller? Allt annat är ju svart på vagnen, måste ju vara lite färg oxå!

    Må gott!

    Puss!

    Strålande sol!

    Underbart väder idag, lite kallt men solen lyser för fullt, lite höstkänsla har ja fått nu....
    Mår inge vidare idag, kroppen har inte återhämtat sig riktigt än... var å gick på oxhälja igår, lite väl mycke för mej när ja vart dålig kände ja, men skönt att komma ut lite... Blev endast inhandlat 2 extremt stora grisöron och godis... är ju så mycke likadana saker i varje stånd... Brorsan och Louise var med oss och hon skulle börja jobba vid 14.30 så det blev bara en snabb visit!

    Inatt har ja typ sovit noll... har sånt tryck i bröstet och extrem halsbränna, spelade ingen roll hur ja la mej inatt, tryckte nåt fruktansvärt,, var upp vid 04.00 och tog en samarin men den hjälpte nästan ingenting... jaja, på fredag ska ja till barnmorskan så får ja prata mer med henne om det! Ska även på föräldrautbildningen på onsdag så då blev det en ledig dag eftersom ja inte vet vad länge den håller på, börjar 14.00 och ja börjar 12.00 på jobbet så då var det lika bra att plocka bort den tiden.. känns som det kvittar, kan ja vila lite extra eftersom ja ändå ska jobba full tid tills det är dags!

    Nu eldar vi i brasan, använder inget annat än den, jo vi har på luft-värme pumpen ute i hallen nu, så det blir något bättre där ute.. Bebisen håller sig just för tillfället lugn, har ätit lite melon så då sätter den nog igång snart.. å ja undrar så vad det är för liten bebis... är det en pojk eller är det en tjej? är så spänd nu... hoppas tiden går lika fort nu tills det är dags som den gjort hittils!

    Ha en skön dag!

    Kram!

    Usch......

    Åt lite lite mat hos mamma å pappa igår, vilket resulterade i att ja blev jätte dålig, var tvungen att gå hem... när ja kom hem fick ja halvligga i soffan på ett märkligt sätt för ja höll på att dö kändes det som... lyckades somna till i 1 timme å vaknar av att det vattnas i munnen, å ja då vet ni va det är dags för... bara att springa till toan och spy, inge lite heller... hur det nu kunde komma upp nåt alls av fastan hela veckan.. Fy fan va äckligt... värsta kvällen på länge... bättre att det kommer åt andra hållet, trodde hela bebisen skulle komma upp..

    Idag är ja helt färdig, har åkt med älskling i bilen när han köpt gräsklippare, var tvungen att se nåt annat än väggarna i huset.. låg i morse och klappa magen som bara den för att se att bebisen överlevt denna pärs, och det hade den... klart man blir orolig, man blir ju så svag..

    Hoppas alla får en skön fredag, själv så ligger man i soffan, jätte skönt!

    Kram

    En viss förbättring... Ingång vecka 32!!

    ja var något bättre när ja vakna nu imorse orkade i alla fall flytta ut mej i vardagsrummet efter 2 dar inne i sovrummet... usch va hemskt.. men men va gör man inte..
    Som alltid på torsdagar så läser ja runt om den kommande veckan i graviditeten alltså vecka 32 idag, så det ska ja ägna en stund till nu... halsbrännan höll sig bra igår lyckades ligga på ett bra sätt så ja slapp den... konstigt allt som sker med kroppen när man e gravid... Bebisen håller igång för fullt, livligt värre, sparkar massvis nere vid nedre delen av magen... men igår kväll var ja stenhård på högra sidan av magen så då hade den placerat sig där, när ja hade klappat en stund på magen så förflyttade sig den..

    Ska ta ett kort på världens finaste rosor som ja fick av min pappa i tisdags när han hade köpt blåbärssoppa till mej... Han hade stannat i blomsteraffären för han tyckte så synd om mej och mamma att vi var sjuka, så då kom han in med en bukett till mej med.. Blev såå gla, jätte fina är dom... Tack min pappa!

    *Karin.. kom på att ja inte lämna nån kommentar på din blogg när ja va in förut, men guuuud va go och fin hon är Nessie, nu är det inte länge kvar, vet att det känns som en evighet, kommer ihåg själv känns som nyss och nu väger min lilla valp endast 30,2kg... :) Syns till veckan när ja e bättre.. Puss!*

    Ha en skön dag alla...

    Puss!

    Göööör dålig...

    Blir ett kort inlägg för ja är så kopiöst dålig... orkar ingenting, knappt med mej själv...
    Har ju som sagt magsjuka och det hjälper knappt att ligga ner, för ja är såå illamående och ha sååå ont i magen, enda ja fått i mej är lite blåbärssoppa, och vatten tvingar ja i mej för det måste ja för bebisens skull.. Klart man blir orolig när man får sådan här skit, nu när man speciellt behöver sköta kosten och se till att få i sig allt under en dag, men det går ju bara inte när man är så dålig...

    Problemet med att ligga ner är att ja får så ont i ryggen när ja ligger för länge, så nu är ja lagomt mörbultad.. Som tur är så håller bebisen igång för fullt, annars hade ja väl vart otroligt orolig över det också.. inge vidare gött med sparkar i magen nu när man är kass där... men men...
    Öven min mamma och bror blev dåliga samtidigt med mej och förra veckan var det resterande i halva min släkt, så ja trodde nästan att ja hade klarat mej... nog om det, så synd om mej just nu...

    Idag var ju första föräldraträff mötet oh det missa ja ju.. pinsamt att komma dit nästa gång och de andra redan har träffat varanndra, jaja löser sig nog!

    Nu väntar ja på att " Livet på BB " ska börja, något att se fram emot... har nästan legat hela dagarna med tv:n avslagen och sovit, så nu ska det bli skönt att se på nåt man väntat på:)

    Hoppas alla andra mår bra!!

    Kram!


    Mamma och pappa i Binz...


    Älsklingen min.... världens goaste...

    Älskade Alexander, Toya & Tilda!

    Välkommen att läsa om vårt liv efter ett lyckat IVF i Falun! 5 misslyckade efter försök att få syskon så gav upp efter det! Skriver mycket om mina 2 schäfrar Beer-sebas Toya och Beer-sebas Odana och såklart våran skatt och efterlängtade ALEXANDER!

    RSS 2.0