Underbar helg!

Midsommarhelgen har vart hur underbar som helst:) Fredagen började med tårta hos mamma ute i solen, jätte god jordgubbstårta och kaffe! Kunde inte blivit bättre!

Efter fikat drog vi vidare upp till svärföräldrarna i Hagfors där det serverades Färsk potatis, Matjesill och romsås som Andreas brors sambo hade gjort, huur gott som helst! Och toppen på det hela var att vi kunde sitta ute i det varma vädret! Självaste midsommar! Dagen var underbar, satt och prata och Alexander sprang runt i sin blöja ute på gräsmattan, gladast i hela världen:)

Vid 16.00 snåret tog farmor & farfar med sig lillen in och la sig på sängen, det dröjde inte allt för länge innan alla tre låg och sov:) Så gulligt... Vi tog med oss hundarna och traskade ner till sjön så de fick bada, inga fel när det var så varmt och Toya överlycklig, det gjorde hennes dag! Efter det kika vi på Jimmys båt, jätte fin, helt ny fiskebåt, måste vi gå åka med i nån gång!

Blev att vi gav oss hemöver framåt kvällen, Alexander hade ett utbrott halva vägen hem, gallskrek och var skit förbannad, inte det roligaste när mamma körde bilen:( men men, vi tog oss helskinnade hem trots ett råddjur som var påväg upp i vägen för oss... Lite nojjig är jag sen jag körde på ett förra året..

Väl hemma la sig plutten, vi gjorde oss lite mat och Gustav kom ner till oss.. Såg lite fotboll, jag somnade i soffan som vanligt, vaknade av att Andreas sa att han cyklar till Kippen där min bror var och fira midsommar, kul för han i stället för att sitta hemma hos mej varje kväll.. Somnar ju ändå;) Vid 04.30 dundrar han in, går inte att missta då Matilda, mammas "vakthund" skäller å springer mot dörren.. Tur vi har en unge som är van plötsliga ljud, för han vaknar tydligen inte för nått, skönt dä!

Lördagen grejade jag å Alexander hela dagen så Andreas fick ba dålig i fred. Var till bergvik med mamma/mormor och sen hem å satt på deras baksida! Kunde inte bli bättre!

Hoppas alla haft det bra!

Kram!

Så sant!

Dagen före Midsommar!

Precis hemkommen från pappa/morfar där vi suttur på baksidan i solen och Alexander har sprungit å lekt i gräset... Han välte även över i mormors stora kruka på brunnen och blev alldeles jordig i hela trynet;) Söt han! Ajaj springer han och säger om allt oxå, undra varför?

Idag tar Andreas helgen och endast 1 vecka kvar på sitt jobb innan semestern... Han slutar även där för gott och ska börja jobba på en firma i Norge som han vart på en sommar för ett par år sedan. Då blir det ingen hemkomst längre på veckorna utan jobb måndag-torsdag. Fungerar utmärkt bara man kommer in i det, han låg borta så när Alexander var mindre så det blir inga problem, han sover ju för det mesta ändå när han kommer hem på kvällarna...

Förmodar att han kommer tycka det är jobbigare nu när han har detta yrväder hemma...

Annars knallar det på, allt går bra med magen förutom att ja har en del ont i den, tarmarna krånglar som sist, men inget ja inte överlever... Träning med Toya nu vid 15 och sen hö hämtning, så det är fullspäckat på semester... hellre det än inget att göra!

Ha en fin dag!

Kram!

Lovely!

Helt underbart att vara ledig igen! Vi har mycke mys framför oss bara Alexander blir lite piggare snart... Mestadels sliten är han, trött och vill sova flera ggr om dagen, inte lätt att återhämta sig efter feber och hostan som aldrig verkar vilja ge med sig.. Något bättre nu och sover mer på nätterna utan att hosta, men inte helt 100...

La honom nu igen innan jag gick ut till hästarna och han somna på stört.. Skönt för han.. Doktorn sa att detta var vanligt en tid efter sprutan så jag förmodar att det är den som hänger i...

Passade på att träna lydnad med Toya efter stallet, ska även försöka lägga ett spår ikväll så vi får träna lite inför morrondagens kurs, hon älskar det! dock har hon vart väldigt påverkad av sina kliande öron/tassar/kropp men är på bättringsvägen efter veterinärbesöket... Jag fick utskrivet kortisondroppar till öronen och de ska jag även använda till tassarna... Hon trodde även att Toya förmodligen är allergisk mot pollen eftersom det alltid är vid denna årstiden det blir värre med kliandet på hennes kropp så ett specialschampo inhandlades som ska hjälpa henne när det är som värst...

Hur går det med mej? jo det går galant, fantastiskt trött på kvällarna, somnar runt 20.00 om jag får och är helt slut när jag vaknar upp efter en stund... Igår vaknade jag 21.30 och höll på att dö när jag insåg att jag var tvungen ut till hästarna oxå:) haha jädrar va vek man blir.... Var samma sak sist i början av graviditeten och som tur är vet jag ju att det blir bättre snart..
Brösten ömmar oxå vilket jag har för mej att jag inte märkte av sist, så det var nått nytt... annars tycker jag att jag mår prima och håller såklart tummarna för att allt ska gå bra!

I lördags efter jobbet kom Adam & Malin hit å grilla, skitgott!! Dock proppmätta efter och slängde oss i soffan och såg på Summerburst konserten! Jädrar va grymt, dit ska jag åka nån gång, ska försöka med nästa år om vi får till det... det är ju i Stockholm så det är perfekt, nära å bra!

Nej nu får det att bli sommar igen, vi hade det ju så mysigt vid poolen när det var som varmast sist.....

See you!

Semester!!!

Nu gick man på 4 veckors semester då:) weeee va gött!!

Rocky å Botti!

26/6-2012

Det är datumet när vi ska se till bebis i magen. När man gör ivf är det rutin att man kikar i vecka 7, förmodar att det har med forskning å så för annars kan jag inte tänka mej att det är så stor skillnad på en vanlig graviditet och en ivfgraviditet.

Så det blir spännande, fick tid hos gynakuten då fertilitetsmottagningen har semesterstängt då, gla att det i alla fall blev en tid trots att de inte är där.

Igår var ja hemma från jobbet då Alexander var vaken i stort sett hela tisdag natt.. Hostade å grät om vart annant, ajajajaj sa han hela tiden så jag tror han hade ont i kroppen, stackaren. Men idag var han piggare trots en likvärdig natt igen.. Vi har vart till skogen med hundarna innan det var dags att sova middag för hans del.

Sååå mys i skogen å längtar redan när det är dags för att plocka svamp!

Ha en fin dag, själv så ska man till veterinären med Toya så det blir nog en billig dag;)

Puss!!

Pappas födelsedag!

Idag har vi firat min pappa som fyllde 54 år... vår present blev en whiskey av en dyrare sort, då han säkerligen kommer uppskatta det... Det bjöds på smörgåstårta som var jätte go och till efterrätt blev det kladdkaka med hallon och grädde! Mums!

Alexander hade haft en bra dag på¨dagis, satt sandlådan när jag hämtade han och körde runt med en grävmaskin, så söt... och som alltid när jag kommer så ler han och springer fram till mej, det är Kärlek det!

Min frukostrast på jobbet spenderade jag med att försöka få tag i barnmorskan på sjukhuset för att berätta att jag blev gravid och få tid till ett ultraljud... det kollas alltid som rutin i vecka 7 när man gjort provrörsbefruktning, vilket oxå känns skönt.... Men jag lyckades ju såklart inte komma fram, upptaget hela tiden så ja får prova imorn igen... Min ledig dag är på torsdag så i sämsta fall får jag ringa då....

Ringde även Falun nu ikväll och pratade med barnmorskan där som gratulerade jätte mycket och sa att det var ett riktigt fint ägg som satts in:) Hon hoppades att jag skulle få till en tid för ultraljud innan semesterstägning å allt.. falun har semesterstängt i 5 veckor från och med vecka 26 så jag anar nästan att Karlstad någonstans där ikring oxå stänger i och med att de samarbetar med Falun blandannat....

nope nu ska det bli lite tv innan läggdags, 04.45 ringer klockan varje måndag-onsdag för då börjar jag vid 07.00 och ska ut med hästar och hundar innan!

♥Tack för alla grattishälsningar, det värmer♥

Kram kram!

Tankar.....

Här är allt fint, lite missnöjd med mej själv att jag inte skrivit om hur denna tid gått med ivf försöket....
Det har vart väldigt segt.... Började som sagt spruta 5 maj med 112,5 som jag inte hade svarat något alls på... Fick höja till 150 enheter men var ingen Hit heller, då även blodprovet visade att det inte gick nått vidare då heller... va blir det med min kropp tänkte jag genast då:(

175 enheter var nästa etapp och då märktes en liten skillnad att kroppen förmodligen fattade, äggblåsorna hade utvecklats mer men inte riktigt som Arne ville att de skulle göra..... Så sista slutspurten blev 225 enheter och då utvecklades de bra som tur var...! Sist behövde jag endast höja till 150 enheter och då utvecklades blåsorna i en väldans fas så han tyckte det var konstigt att det var sådan skillad på bara dessa 2 år i min ålder.....

Bloggen har vart kul att gå tillbaka i och kikat hur jag mådde sist med tanke på att jag inte kände något denna gång,, lite utsprängd i magen men inget värre.... Perfekt med den korta metoden! Sist höll jag ju på att explodera på allt som rörde sig runt mej, så detta var det optimala för mej även om 2 sprutor skulle tas varje kväll!

Den 20 Maj tog jag ägglossningssprutan, nojjig efteråt då en stor droppe vätska kom utanför och med den lilla vätska som ska i kroppen så trodde jag såklart att det var kört.... Upp till Falun och deras nya mottagning på Åsgatan, sist var vi ju på Falu lasarett men sen sist har de flyttat.... Mycket mysigare och personligare än sjukhuskänslan... Blev som sist underbart omhändertagen av chefsbarnmorskan Maria, så go människa.. Vi fick ett eget rum... hör och häpna, för om ja inte minns fel så tror jag det endast fanns salar med fler sängar i sist... Det fanns det ju såklart här oxå, men vi lyckades få ett rum alldeles för oss själva♥

Vi fick efter cirka 1 timme komma in för att göra äggplocket... Skiiitnervös var jag denna gång, sist var ja coollugn men inte nu.. Staffan utförde äggplocket som gick bra med en del morfin då det gjorde en del ont denna gång när de tog hål på äggblåsorna, men vad gör man inte.... Tankarna i huvudet var det samma som sist, varför ska man behöva ligga här med benen i vädret för att få till ett barn!? Varför kan det inte vara lika lätt för oss!! Det är ju inte direkt en njutning när man "tillverkar" ett barn på detta vis... men som sagt, guuud va gla jag är att det finns!

Hade jätte många fina äggblåsor på båda sidorna men endast 5 ägg var mogna... Åkte hem med en del värk men inget man inte överlever, var in på Kupolen en sväng och kika...
Den 21 maj ringer Maria och berättar att 4 blev befruktade och att de då inte vill långtidsodla utan gör en halv så vi fick komma tillbaka på fredagen den 25 för att sätta in....

Den 25 maj bär det av till Falun igen, Alexander är hemma hos morfar sist var han hos farmor och farfar i Hagfors när vi gjorde äggplocket.. Vid 13.20 hade vi tid på kliniken... Träffar då en kvinnlig läkare som jag aldrig träffat förut, men hur trevlig och underbar som helst, jätte lättsam- R. Samir! Hon visar att vi fortfarande har 4 stycken ägg kvar, de har jämnfört äggen mot varanndra och ett av dem har ett + framför sig och det är det vi ska få insatt... Sist var det ett väldigt krångel att få dit ägget på mej, gjorde skit ont och jag blödde en hel del, men denna gång satte hon bara dit det:) Färdigt på 5 min! Hon sa att det kunde vara lättare efter man fått barn en gång... det enda de inte visste var om det var en del ärrvävnad efter kejsarsnittet, då kan det bli krångligare... inget som sagt nått om det till mej förut... hade ju vart fint om det förstört chansen att sätta dit det...

De andra 3 äggen skulle de fortsätta att odla till dag 5 och 6 för att se om de fortfarnade utvecklades bra... Jag trodde såklart inte att det skulle gå så bra som det gick för sist var det ju bara Alexanders ägg som klarade sig till dag 5, det enda! Men alla 3 hade klarat sig och är nu i frysen till oss:) Men herregud va gla jag blev... Mindre ägg ut denna gång men tydligen bättre kvalite och livschans på dem! Så där ligger de nu och väntar...

Väntan....... väntan har vart olidlig med bubblig mage, utsprängd, mensvärk, jädra progesteronet som göra att man tror man får mens stup i kvarten... spring på toa när ja vart på jobbet då jag hela tiden tror att nu är det kört.... nojjig, Ja... säkert svårt för många att förstå, men så är det... Man vet från dag 1 när ägget befruktas, när ägget sätts in m.m vilket gör att det blir otrolig väntan...

Den 9/6-2012 på min bästa väns bebis dopdag skulle jag testa, nej tänkte jag... Antingen blir dopet super ( nu menar jag med mina känslor)  eller så kommer ja må piss.... Klockan 07.00 vakna jag, höll på att kissa ned mej.. Ja vill inte tänkte jag... jag vill inte testa igen..... Men var ju som sagt inte mycket att välja på... Skakades doppade jag testet i behållaren... la det på golvet på toan och gick ut, precis som sist.... Det skaka i hela mej och jag satt i köket i 5 minuter... Sen gick jag in och stirrade ner på golvet och där ligger det och lyser med 2 streck som visar att man är gravid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja, som sagt känslan går inte beskriva, det gick på första försöket igen!!!! ( ♥Håll nu tummarna att det stannar där i min mage oxå♥ ) Det kan bara inte vara sant.. Botti ska bli storebror, min lilla bebis.... åh va lyckliga vi är.... Det är värt varenda krona vi betala för detta, kunde betalat vad som helst helt ärligt!

Så nu förtår jag att illamåendet inte bara var för att ja inbilla mej;) Har aldrig vart så att jag kännt efter så därför förstod jag inte riktigt varför jag var så illamående emellanåt, men det vet jag nu:) Nu är det som sagt väldigt tidigt i graviditeten, endast vecka 5 tror jag, men vill skriva här i min "dagbok" så jag minns, hoppas ni förstår!

Blev en del skrivet....

Hoppas alla mår fint, ser att en del är in fast jag inte skrivit på länge, tack ska ni ha♥



Testet, dock dålig bild...


Busfröet...


Mina Prinsar....

Kommer fler bilder med Billy-Bobbens dop... säkerligen ikväll!!

Puss till alla!!

Älskade Alexander, Toya & Tilda!

Välkommen att läsa om vårt liv efter ett lyckat IVF i Falun! 5 misslyckade efter försök att få syskon så gav upp efter det! Skriver mycket om mina 2 schäfrar Beer-sebas Toya och Beer-sebas Odana och såklart våran skatt och efterlängtade ALEXANDER!

RSS 2.0