4:e Sprutdag jihoo!!!!!

Förutom att jag är drettrött hela tiden så tycker jag att ja känner mej väldigt positiv ändå...
Jag är så spänd å förväntansfull på det som kommer hända att jag nästan inte orkar vänta...

Tänk vad långt vi kommit sen vi ringde och berätta hur det låg till för oss med bebisverkstaden... och nu precis ett år efter så är det dags för dagen D, hoppas verkligen att det ser bra ut när vi kommer till doktorn på fredag:)
Imorn ska jag lämna blodprov på morronen för att se om jag behöver höja eller sänka dosen eller om jag bara kan spruta på.
Åker till sjukhuset tidigt tänkte jag, så har jag det avklarat så kan jag åka hem en sväng innan jag börjar jobba vid 10.00... har jobbat idag, det var min jobbsöndag och hade tryckande huvudvärk nästan hela dagen, men tyckte jag kunde hålla mej på bra humör ändå.
Snart ska jag sätta på i en annan del av köping som jag spelat in..

Påväg hem från Rhodos 2008..

I morse blev jag lagomt nöjd när jag kom ut i stallet och såg att vattnet hade frusit åter igen, eller vänta jag menar igår... jaja sak samma! lagomt kul att behöva bära och konka vatten innifrån huset till 3 hästar som behöver mycke vatten under en hel dag... trött ja blir!
Det är sådana grejer som jag kan bli lagomt irriterad på... jag är ju skitsvag i armarna och hinkarna väger ju ton!

Igår var vi ju ute och åt mat.... mmmm va gott det var men svindyrt och då menar jag svindyrt... varför är det alltid så att när det kostar skjortan att äta mat så får man typ 3 klyftpotatis, en sträng sås och en pyttebit med kött?????
Helt ärligt ingen människa kan ju bli mätt på det... och är det meningen att man ska äta förrätt, varmrätt och efterrätt + dricka något till det så är man ju ruinerad efteråt.

Men mysigt var det och en upplevelse i säg!

Smög in på toan vid 20.00 snåret och tog min spruta, kände mej ärligt talat som en pundare när jag satt där på toalocket och tryckte in sprutan, tänk va lett om man glömt låsa och nån hade kommit in!

Jag och mamma åkte hem vid ca 22.30, de andra skulle gå vidare ut på krogen och det hade jag ingen lust med så jag bestämmde mej för att åka hem till vovvisarna å gissa om de blev glada när jag kom hem!
Vid 1.25 ringde min kära man och ville bli hämtad på stan för han höll på att frysa i hjäl... dretfull typ var han när jag anlände och gissa om jag var lycklig imorse när jag vakna och va pigg istället för bakfull..
Jag skulle aldrig dricka nu när jag håller på med alla hormoner och dret... tog min sista fest på nyår, började spraya 6/1-10 och då ville jag vart utan alkohol ett tag, så min kropp va fräsch innan spraystart.... jag menar nu har man ju ändå äntligen fått chansen efter många år av att kämpa, så då kan man fasen isig hålla sig nykter... min åsikt i alla fall sen gör man ju såklart som man vill själv,,, finns ju många alkoholfria alternativ... drack staropramen igår utan alkohol, helt duglig!


Nej nu är det dags för köping...

Sov gött alla!!

kramar

Andra dagen gjord!!

Jaha nu har det gått 2 dar sen ja börja med sprutorna och det är inga problem att ta den.

Nålen är jätte tunn och känns inte alls att sticka in.
Jag var otroligt nervös dag 1 när jag skulle ställa in den rätt... som tur var så var min underbara älskling med. Man skulle spruta ur 37,5 enhet som standard när man börjar med en ny spruta, och i min finns 900 enheter så den räcker precis tills vi ska till doktorn den 5/2-10 om jag inte behöver höja dosen under veckan. har ju såklart en extra i kylskåpet!

Tycker det kliar efter jag tagit sprutan och stramar lite, men annars känner jag inte av den så mycke.

Igår kväll var jag otroligt trött, huvudet kändes som en tung sten och jag var jätte rolig och somna vid, ja jag tror faktiskt att klockan var innan 21.00... Tyckte så synd om min älskling, tölig jag är, men kunde inte hjälpa det... tur han har sin dator som sällskap!

Doktorn har sagt till mej att mitt humör ska bli bättre när jag börjar med sprutorna... jag är ju absolut inte mej själv... tänk att vara så otrolig irriterad på allt hela tiden, och efter jag blivit arg så ångrar jag mej när jag lugnat ner mej...
Jag har oxå insett att jag blir väldigt negativt påverkad av allt jag läser på FL... eller det mesta.. tror inte det är bra att läsa om allt som går dåligt när man själv är inne i karusellen tror inte det påverkar en själv bra...
Jag har vart väldigt positivt inställd efter jag prata med min pappas vänner som är 38 och 39 år som lyckats med ivf.. deras inställning var att man lyckas med ivf nån gång men för en del kanske det behövs fler försök... och de berättade om deras doktor som var hur positiv som helst... det behövs när man är inne i denna karusell!
Sen får jag ju såklart otroligt mycke stöd från många jag pratar med på FL och det är ju såklart Guld Värt! Men tror nog att många håller med mej om att man kan bli mer orolig efter man läst om sånt som går dåligt, om jag inte är helt ute och cyklar... lr?


En av mammas älsklingar, lättar upp mej när jag är ledsen!

Ikväll ska vi ut och äta mat med mamma, pappa och min farbror så det blir jag som kör såklart eftersom jag inte dricker nu... Ska bli mysigt, så det är bara att plocka ner sprutan i väskan och ta den på resturangtoan...

Idag händer det mycke, min häst kommer hem också efter att grannen har lånat han som sällskap..
Så igår la jag in 3 balar med nytt spån åt han i boxen och massa hö som han får mumsa på ikväll, ska gå och hämta han nu på eftermiddagen..



Nej nu ska jag åka och inhandla nåt stort att sätta på mej ikväll!

Kramar!

 

Snart lycka!

Vill bara säga till alla som försöker och kämpar för att få ett barn Tänk Positivt!
Jag själv har tänkt negativit länge men nu ser jag bara framåt och att det SKA lyckas!



Kram kram!

Risk för snökaos!

Idag säger dom att de ska bli snökaos... usch vad töligt, jag som är så trött på snö som kommer och går!
Antingen kan det väl ligga kvar eller försvinna!
Jippie imorn börjar jag med sprutorna!
Jag ska börja med dem klockan 21.00 på kvällen... spännande... jag provtog ju sprutan hos barnmorskan i måndags och vet att den inte känns ett enda dugg!
Sen ska jag minska min synarela spray till endast ett sprut i en näsborre morron och kväll och ska hålla på så fram tills jag ska till doktorn om drygt en vecka.

Igår var jag faktiskt på riktigt bra humör inge speciellt trött heller under hela dagen, endast på eftermiddagen runt 17 tiden blev jag jätte sliten... såklart precis när vi skulle åka och fira min yngsta brors tjej Louise som fyllde 19 år i måndags.
Hämtade upp min andra brors tjej och deras lilla tjej (världens sötaste med andra ord), hon var tvungen att mata henne innan vi åkte... gröt stod på menyn och gissa om det va gott:) så söt när hon öpnna munnen och sträckte sig efter gröten.. gullunge!

Hos Louise och hennes familj serverades det strössellängd, massa kakor och jätte gott kaffe!
De bor i en jätte fin lägenhet nybyggd för några år sen.

Idag jobbar jag 12-19 har fått ändra mina tider en hel del i och med att jag trodde jag skulle börja med sprutorna idag... jobbar så sent och jag ska ta sprutorna vid 21.00 så då fick jag byta tider.
Imorn jobbar jag 7-16 i stället för 12-21.30 känns gött nu när jag ändå är så jädra sleten hela tiden.

Karin på jobbet blev sjuk igår... så tråkigt hon är ju så go, har så roligt med henne på jobbet jämt, trivs väldigt bra när hon är där, stackare. Har inte berättat för henne vad vi genomgår men känns som jag gjort det ibland så jag höll på att försäga mej häromdagen... på ett sätt vill jag såklart berätta men känns jobbigt ju fler som vet, känns som pressen blir så stor att jag måste lyckas annars ska jag berätta för alla att det kanske inte gick bra första försöket... men det ska det göra har jag bestämt!

Nej nu ska jag ut och gå med mina två tossar... mina schäfertjejer!!

Kramar!

Läkarbesök!

Idag har vi varit hos våran läkare,
Det är som så att vi har använt en spray som heter Synarela för att nedreglera min kropp.
Man hamnar som i klimakteritet kan man säga.... så jag är jätte trevlig just nu, inte alls lättirriterad;) fy, hur jag känner mej! Tung i huvudet och virrig... trodde ärligt talat ine att jag skulle känna av sprayen nåt speciellt, men det gjorde jag såklart. Mådde även skit av hormontabletterna Pergotime i somras.
Jag har nu sprayat i 19 dagar... inte sålänge kvar, va gör man inte..
Jo, hos doktorn idag fick jag göra en gynundersökning för att se hur mina äggstockar såg ut, och de var "avstängda" med ett fint ord. Allt såg suberbdt ut! Jippie va gla jag blev:)
Han räkna hålrum för äggblåsorna i båda äggledarna och han fann 14 hålrum i vardera.

Han bestämde att jag ska börja med gonal-f sprutorna på torsdag den 28/1-2010...
Åh, va spännande det känns!
Jag fick prova att ta sprutan inne hos barnmorskan och den kändes inte alls.. så nu vet jag hur jag ska göra.. och hur jag ska ställa in den.
Jag ska spruta med 112,5 enhet varje kväll runt 21.00 tiden är det bestämt... sen ska jag ta blodprov 1/2 och 3/2 för att doktorn ska se om jag behöver ändra dos...
Sen har jag fått tid för gynundersökning 5/2 för att se hur äggblåsorna mognat och förhoppningsvis ser det bra ut!

Den här resan ska bli sååå spännande, vill ju ha en liten bebis med min älskade älskling... det bästa som hänt mej i hela livet så nu håller vi tummar och tår för att det går vägen!

Vår strävan mot en bebis med hjälp av ivf!

Hejsan!
Vi har varit oförklarligt barnlösa sedan hösten 2007...
I mars 2009 startade vår utredning, med blodprov,äggledarspolning, spermaprov och 4 stycken Pergotime behandlingar under sommaren... De fann inget fel på oss... så nu har vi startat vår behandling inför provrörsbefruktning.. och det ska bli såååå spännande!
Följ oss genom vår resa till att få ett pluss på stickan!

Kram,Kram!

Älskade Alexander, Toya & Tilda!

Välkommen att läsa om vårt liv efter ett lyckat IVF i Falun! 5 misslyckade efter försök att få syskon så gav upp efter det! Skriver mycket om mina 2 schäfrar Beer-sebas Toya och Beer-sebas Odana och såklart våran skatt och efterlängtade ALEXANDER!

RSS 2.0