Ingång i vecka 33!

Graviditetsvecka 33

Kanske har ditt barn lagt sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen.

Du kan känna din livmoder ungefär 15 cm ovanför din navel.

Det är bara en och en halv månad kvar och du kan drabbas av städmani. Allt ska rensas, städas och sorteras. Allt ska fixas klart så att du slipper tänka på det sedan. En del kvinnor kan drabbas av separationsångest, hur blir livet utan magen. Det kan vara en tid av mycket känslor. Förväntan, längtan, oro och förvärkar.

 

 
Om det är första graviditeten börjar många fundera och undra över amning och spädbarnsskötsel

 

Det kan vara klokt att skaffa sig lite kunskaper i förväg - kunskap ger trygghet.

Har du i stället svårt att alls föreställa dig hur det ska fungera med ditt nyfödda barn? Tala med din barnmorska! Hon kan hjälpa och råda.

Många blivande mammor känna sig stora och klumpiga med svullna fötter och anklar. Om du trycker in ett finger över ankeln några sekunder så blir det en grop kvar när du tar bort fingret - det är ett typiskt tecken på att det är ödem. Vanligen är svullnaden betydligt mindre när du stiger ur sängen på morgonen.

Sitt högt med benen när du kan - när du läser, stickar eller tittar på TV.


I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm.

 

 

Huden har ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar mot fostervattnet.

Barnets alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka. Ibland kan du få uppleva att barnet hickar, du känner ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda.

Lånat från: Growingpeople.se

Insåg precis nu när ja kom in från stallet att ja måste ta det lite lugnare, blir så jädra trött och andfådd också får ja världens värk nere vid bäckenet.. känns som kraftig mensvärk och det är ett tydligt tecken på att man gör för mycke än man ska... Ja vill hinna med så mycke innan ja börjar jobba, så ja har även tvättat och städat och allt detta sen 07.30 i morse, så nu ska ja sitta här på soffan i nån timme och bara ta det lugnt. Hundarna har vart ute och sprungit på gärdet så de ligger och sover nu, så goa! Idag kommer älskling hem...

Kram!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Älskade Alexander, Toya & Tilda!

Välkommen att läsa om vårt liv efter ett lyckat IVF i Falun! 5 misslyckade efter försök att få syskon så gav upp efter det! Skriver mycket om mina 2 schäfrar Beer-sebas Toya och Beer-sebas Odana och såklart våran skatt och efterlängtade ALEXANDER!

RSS 2.0